Ostali sportovi

Gabrijel Veočić uzeo titulu europskog prvaka u kategoriji do 75 kilograma

Mihaela Bradovski • srijeda, 23.03.2022.
Gabrijel Veočić uzeo titulu europskog prvaka u kategoriji do 75 kilograma
Foto: Pixsell

Mladi hrvatski boksač Gabrijel Veočić ostvario je najveći uspjeh u karijeri osvajanjem titule europskog prvaka u boksu do 22 godine u kategoriji do 75 kilograma...

Fantastičan uspjeh ostvario je Gabrijel Veočić na Europskom prvenstvu do 22 godine koje se održavalo u Poreču. Veočić je u kategoriji do 75 kilograma osvojio zlatno odličje odradivši vrlo pametan finalni meč protiv bugarskog predstavnika Ramija Mofida Kiwana.

Finalni meč nije bio jednostavan, ali Veočić je slavio podijeljenom sudačkom odlukom nakon što je bio bolji u prve dvije runde dok je bugarski boksač uzeo treću rundu.

Prvu rundu su svi suci bodovali u korist Veočića koji je bio puno aktivniji dok je drugu rundu četvero sudaca bodovalo u Veočićevu korist, a jedan u korist Kiwana.

U trećoj rundi Kiwan je krenuo na sve ili ništa, nije imao što za izgubiti, ali Veočić je bez većih problema kontrolirao situaciju i nije dopustio da Kiwan dođe u situaciju za prekid.

Veočić je tako ostvario fantastičan rezultat, svoj najveći u karijeri nakon srebra koje je osvojio na Europskom juniorskom prvenstvu.

FOTO: Saša Miljević/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!