Košarka

New York mijenja pravila, Irving od četvrtka može igrati i kod kuće

Matej Kačan • četvrtak, 24.03.2022.
New York mijenja pravila, Irving od četvrtka može igrati i kod kuće

Necijepljena zvijezda Brooklyn Netsa Kyrie irving napokon će od četvrtka moći igrati i na domaćem parketu Brooklyna, nakon što je New York promijenio pravila za sportske terene...

Nakon što je od početka NBA sezone zbog pravila u dvoranama u New Yorku mogao igrati samo gostujuće utakmice, Kyrie Irving napokon je dočekao i konačno ublažavanje pravila i dozvolu za igru u svojoj dvorani.

Gradonačelnik New Yorka od četvrtka mijenja pravila za necijepljene sportaše i zabavljače koji će moći na terene u New Yorku u privatnom sektoru, a osim njega, napokon će na terene moći i necijepljeni igrači NY Yankeesa, Metsa i Knicksa.

Podsjećamo, prvotno pravilo u New Yorku kazivalo je da necijepljeni ne mogu u dvorane, a kasnije je to ublaženo pa su iznimku dobili gostujući igrači, kao i gledatelji. Tako je posljednjih tjedana Irving mogao sjediti u publici, gostujući igrači mogli su igrati necijepljeni, ali Irving nije mogao na parket.

Eric Adams, gradonačelnik New Yorka kazao je kako će za sportaše iz grada sad vrijediti ista pravila i iznimke kao i za gostujuće sportaše, a odluku će objaviti na stadionu Metsa u četvrtak.

Irving će prvu priliku za domaći nastup ove sezone imati u nedjelju protiv Charlotte Hornetsa. On je u početku sezone isključen iz ekipe jer nije mogao punopravno participirati, ali je kasnije vraćen u trenažni proces i na gostovanja. Zbog toga je odigrao tek 20 od moguće 73 utakmice u sezoni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!