Nogomet

Filip Uremović pronašao angažman do kraja sezone, borit će se za ulazak u Premier ligu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 24.03.2022.
Filip Uremović pronašao angažman do kraja sezone, borit će se za ulazak u Premier ligu
Foto: Pixsell

Povremeni hrvatski reprezentativac Filip Uremović nakon što je napustio Rubin Kazan do kraja sezone nosit će dres Sheffield Uniteda...

Nakon što je iskoristio opciju promjene kluba zbog rata između Rusije i Ukrajine, Filip Uremović nije bio dugo bez angažmana. Povremeni hrvatski reprezentativac preselit će privremeno u Championship i borit će se za ulazak u Premier ligu.

Njegov novi klub je Sheffield United, petoplasirana momčad Championshipa koja se bori za ulazak u najviši rang engleskog nogometa.

"Filip je netko o kome naši skauti znaju sve, gledali su ga dok je igrao za Hrvatsku U-21, ali financijski je uvijek bio izvan dosega našeg kluba. Nažalost, zbog užasne situacije između Ukrajine i Rusije, igračima su suspendirani ugovori i nakon što me netko kontaktirao u vezi njega, razgovarali smo i na sreću on je ovo vidio kao sjajno mjesto za igranje do kraja sezone", kaže menadžer Sheffielda Paul Heckingbottom.

Uremović je dosad nastupao za Cibaliju, Dinamo, Olimpiju i Rubin, a u Rubinu je nosio i kapetansku tragu. Igrao je i u šest utakmica za A reprezentaciju.

"Ovo je stvarno veliki klub i čast mi je i privilegija imati priliku igrati ovdje. Nadam se da ćemo ove sezone ostvariti svoje ciljeve. U subotu je bio naporan dan, doletio sam iz Hrvatske i gledao pobjedu nad Barnsleyem, bila su to važna tri boda, prilično dobra predstava u kojoj smo pokazali da smo bolja momčad. Atmosfera je bila stvarno dobra i bio sam sretan što sam vidio toliko ljudi. Dogovor je bio vrlo brz nakon onoga što se dogodilo sa mnom u Rusiji prošlog tjedna, dobio sam ponudu od Uniteda i jako sam sretan što sam ovdje", istaknuo je Uremović.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!