Nogomet

Švedska u produžecima slomila otpor Češke i izborila prolaz

Mihaela Bradovski • četvrtak, 24.03.2022.
Švedska u produžecima slomila otpor Češke i izborila prolaz

Jedini dvoboj dodatnih kvalifikacija koji je završio u produžecima bio je onaj između Švedske i Češke u kojem su Šveđani na kraju slavili s 1:0..

Od početka susreta osjetilo se koliko je ovo bitan dvoboj, u grču su igrali jedni i drugi, teško stvarali prilike, a dosta su griješili. Na kraju je odluka pala u produžecima i to iz daleko najljepše akcije na susretu.

Česima je nedostajao Patrik Schick i bez njega nisu uspjeli biti toliko opasni prema naprijed, a domaćinu su nedostajali kartonirani Zlatan Ibrahimović i Emil Krafth.

U prvom poluvremenu Švedska je imala nekoliko dobrih situacija, ali Isak i Kuluševski ih nisu iskoristili dok je na drugoj strani nepriznat ostao pogodak Čeha i to s pravom zbog prekršaja.

Malo je nedostajalo da Česi na kraju regularnog dijela dođu do pogotka, u odličnoj situaciji našao se Milan Havel, ali nije bio precizan.

Odluka je pala u petoj minuti drugog produžetka. Sjajnu akciju odradili su Robin Quaison i Alexander Isak, kratkim dodavanjima u 16 metara izigrali su češku obranu, a Quaison je pogodio za pobjedu.

Švedska će igrati protiv Poljske 29. ožujka, a pobjednik ide u Katar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!