Nogomet

Gravina: 'Nadam se da Mancini ostaje za kormilom'

Matej Kačan • petak, 25.03.2022.
Gravina: 'Nadam se da Mancini ostaje za kormilom'

Premda su Talijani šokantno ispali iz doigravanja za SP od Sjeverne Makedonije, čelnik tamošnjeg Saveza želi da Roberto Mancini ostane izbornik...

Ispadanje Italije u baražu od Makedonije i drugo propuštanje SP-a zaredom veliki je šok za europske prvake, ali predsjednik tamošnjeg Saveza (FIGC) Gabriele Gravina ne želi očajavati i raditi velike potrese nakon ovog razočaranja.

"To je nogomet. Kad ste u sportu, morate prihvatiti ovakve ishode. Zaista sam tužan zbog navijača, velika radost od ljeta ostaje, ali je i zbog ovog poraza velika gorčina. Nismo ovo očekivali."

Kako EURO, tako i ovo razigravanje pokazali su da je sustav eliminacije na jednu utakmicu varljiv, ali i da talijanski nogomet usprkos uzletu nije došao na potrebnu točku.

"Ovi momci ostvarili su veliki san prije samo nekoliko mjeseci. No, ne smijemo spavati na lovorikama i ova nam večer pokazuje da na nečem moramo raditi u našem nogometu. Moramo shvatiti što popravljati, na primjer riješiti problem manjka minuta za mlade igrače", rekao je Gravina.

Nakon što se osvrnuo na odluku Serie A da ne odgodi kolo i tako pomogne Manciniju i reprezentaciji, nazvavši odluku razočaravajućom, Gravina je poželio ostanak izbornika usprkos ovom rezultatu.

"Nadam se da će Mancini nastaviti s nama, on je posvećen ovom projektu. Nadam se da možemo preboljeti ovu eliminaciju, baš kao i svi Talijani. Nadam se da će ostati za kormilom da nastavi naš započeti zajednički rad", jasan je bio Gravina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!