Nogomet

Kanada propustila prvu 'meč loptu', Kostarika povećala šansu za interkontinentalno razigravanje

Matej Kačan • petak, 25.03.2022.
Kanada propustila prvu 'meč loptu', Kostarika povećala šansu za interkontinentalno razigravanje

Nogometaši Kanade propustili su prvu od tri "meč lopte" za plasman na SP u Kataru. Kanađani su u gostima minimalno poraženi od Kostarike koja traži četvrto mjesto...

U susretu 12. kola posljednjeg kruga sjevernoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometnog prvenstvo u Kataru ove godine, Kostarika je na svom terenu u San Joseu svladala Kanadu s 1:0 te se tako probila na četvrto mjesto koje vodi u interkontinentalne kvalifikacije.

Istodobno, Kanađani su propustili prvu od tri prilike osigurati izravni plasman na SP za što im je potreban još samo jedan bod.

Veliku radost navijačima na Nacionalnom stadionu u San Joseu donio je Celso Borges koji je u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena bio najviši u skoku pred kanadskim golom te glavom proslijedio ubačaj Torresa u mrežu.

Ovom pobjedom Kostarika je stigla do učinka od 19 bodova, šest manje od vodeće Kanade, no jednim više od pete Paname koja je kiksala odigravši na svom terenu samo 1:1 protiv posljednjeg Hondurasa. Panamu je u vodstvo doveo Blackburn (23), ali je Lopez (65) svojim golom "otrgnuo" dva važna boda domaćima.

Kanada će novu priliku osigurati svoj tek drugi nastup na SP, prvi je imala 1986. godine, imati u nedjelju kada u Torontu dočekuje Jamajku.

U velikom sjevernoameričkom derbiju Meksiko i SAD su u Ciudad Mexicu odigrali 0:0, pa su ostali na jednakom broju bodova, SAD su druge, a Meksiko treći s po 22 boda.

Iz Sjeverne Amerike izravni plasman u Katar izborit će tri prvoplasirane reprezentacije, dok će četvrta u interkontinentalne kvalifikacije protiv pobjednika oceanijske zone. Pretposljednje, 13. kolo na programu je u nedjelju, a posljednje, 14. u srijedu.

Sjevernoameričk kvalifikacije, 12. kolo:
Jamajka - Salvador 1:1
Panama - Honduras 1:1
Meksiko - SAD 0:0
Kostarika - Kanada 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!