Nogomet

Chiellini 'Uništeni smo', Verratti: 'Ovo je noćna mora'

Matej Kačan • petak, 25.03.2022.
Chiellini 'Uništeni smo', Verratti: 'Ovo je noćna mora'

Talijanski nogometni reprezentativci Giorgio Chiellini i Marco Verratti nisu mogli sakriti svoju tugu i razočaranje nakon ispadanja od Sjeverne Makedonije...

Od cijelog nogometnog svijeta koji je ostao iznenađen ispadanjem Italije od Sjeverne Makedonije, očekivano su u najvećem šoku sami talijanski nogometaši. Kapetan Giorgio Chiellini nakon dvoboja kazao je kako je ipak ponosan na momčad.

"Ovo je za nas veliko razočaranje jer smo odigrali solidnu utakmicu i propustili mnogo šansi. Ponosan sam na svoje suigrače. Uništeni smo, ali nadam se da će Mancini biti tu u budućnosti."

A hoće li i sam Chiellini biti u reprezentativnom dresu ili ovo znači oproštaj, nije još znao odgovoriti.

"Sad nije trenutak da govorim o tome je li mi ovo posljednja utakmica u reprezentaciji", kazao je.

Slično razmišljanje o odnosu same utakmice i rezultata ima Marco Verratti koji također nije mogao sakriti tugu.

"Teško je ovo razumjeti, dominirali smo utakmicom i trebali smo pobijediti. Morali smo slaviti. Trebali smo zabiti rano i dovršiti posao jer smo bili bolji, ali mogli smo i bolje. To je nogomet, ključno je biti nemilosrdan i ubojit. Teško je ovo objasniti, bila je ovo noćna mora", poručio je.

Nakon Eura svi su očekivali ponovni uzlet reprezentacije i povratak Italije kao sile, ali sad pričamo o dva uzastopna propuštanja Mundijala.

"Kad gledam po svlačionici, imamo igrače koji bi trebali konkurirati i za samu titulu, ali ovdje smo i pričamo o katastrofi. Teško je pasti od heroja do nule. Zajedno smo iskusili posebne trenutke i zauvijek ću biti ponosan na suigrače. Ovo je nogomet i morate zabijati. Nismo uspjeli, ali dali smo sve od sebe što nije bilo dovoljno. Moramo sami sebe zapitati. Bilo je nesreće, ali i sami morate stvoriti svoju sreću", zaključio je Verratti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!