Nogomet

Katar slavio protiv Bugarske, Štimcu poraz od Bjelorusije, Kane za pobjedu Engleske

Mihaela Bradovski • subota, 26.03.2022.
Katar slavio protiv Bugarske, Štimcu poraz od Bjelorusije, Kane za pobjedu Engleske

Ova subota je dan za prijateljske reprezentativne utakmice, a u poslijepodnevnom programu odigrano je nekoliko zanimljivih dvoboja...

Štimčeva Indija dobila je priliku igrati protiv Bjelorusije koja nije poželjan protivnik u većem dijelu svijeta. Bjelorusi su potvrdili kako su bolji protivnik i slavili su s 3:0.

Štimac može biti zadovoljan činjenicom da je njegova ekipa izdržala prvih 45 minuta bez primljenog pogotka, ali u nastavku Bikov, Solovej i Gromiko odveli su Bjelorusiju do pobjede.

U akciji je danas bio i sljedeći hrvatski protivnik Bugarska koju je nadigrao Katar s 2:1. Katarani su slavili golom Khoukhija u 75. minuti, a jedini pogodak za Bugarsku postigao je Kiril Despodov u 60. minuti.

Od zvučnijih dvoboja iz ovog ranijeg dijela programa treba istaknuti remi Iraca i Belgijaca 2:2. Irci se dižu i već su neko vrijeme bez poraza, a ovdje su iskoristili to što je Belgija došla bez svojih najvećih zvijezda.

Dva puta je Belgija vodila golovima Batshuayija i Vanakena, ali Ogbene i Browne vratili su Irsku u egal.

Vrlo zanimljiv dvoboj odigran je na Wembleyju gdje je Engleska ugostila Švicarsku i slavila s 2:1. Igralo se zanimljivo i ravnopravno, a Švicarcima nije pomoglo rano vodstvo.

Poveli su u 22. minuti golom Emboloa, ali u sudačkoj nadoknadi Luke Shaw je izjednačio da bi u 78. minuti Harry Kane iz kaznenog udarca donio pobjedu Engleskoj.

Prijateljske utakmice:
Bjelorusija - Indija 3:0
Katar - Bugarska 2:1
Irska - Belgija 2:2
Engleska - Švicarska 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!