Automoto

Schumacher se izvukao bez ozljeda, ali neće voziti u nedjelju

Branimir Korać • subota, 26.03.2022.
Schumacher se izvukao bez ozljeda, ali neće voziti u nedjelju

Mick Schumacher preživio je težak udes u kvalifikacijama za Veliku nagradu Saudijske Arabije, ali srećom, kako se čini, izvukao se bez ozljeda...

Kvalifikacije za Veliku nagradu Saudijske Arabije bile su vrlo sadržajne, a obilježio ih je težak udes Micka Schumachera.

Schumacher je u 12. zavoju izgubio kontrolu nad bolidom i zabio se u ogradu, a bolid se gotovo prepolovio i potpuno razbio. Schumacher je izvučen iz smrskanog bolida, ali već na stazi se činilo kako nije zaradio teže ozljede, no svejedno je prebačen helikopterom u bolnicu.

Iz bolnice su došle dobre vijesti.

"Najvažnije je da Mick očito nema ozljeda, trenutno je u bolnici i liječnici ga procjenjuju, tako da je trenutno u dobrim rukama. Postoji mogućnost da će morati ostati na promatranju preko noći. Na temelju ovih činjenica i mjesta gdje se nalazimo, odlučili smo da sutra nećemo staviti njegov bolid u utrku", poručio je Günther Steiner.

Haas će tako u sutrašnjoj utrci imati samo jedan bolid i to onaj Kevina Magnussena. Prema pravilima vozač da bi nastupio u utrci mora odraditi barem jedan trening ili kvalifikacije što, naravno, Haas u ovom trenutku ne može ispuniti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!