Automoto

Wolff: 'Izvedba momčadi je neprihvatljiva, mnoge dijelove bolida još ni ne razumijemo'

Matej Kačan • nedjelja, 27.03.2022.
Wolff: 'Izvedba momčadi je neprihvatljiva, mnoge dijelove bolida još ni ne razumijemo'

Šef F1 momčadi Mercedesa Toto Wolff prokomentirao je slabe izvedbe momčadi na početku nove sezone i formu je nazvao neprihvatljivom...

Veliko razočaranje na početku nove F1 sezone, a posebno u kvalifikacijama za VN Saudijske Arabije je Mercedes. Njemačka momčad nije ni izbliza najbrža, Lewis Hamilton je zauzeo tek 16. mjesto u kvalifikacijama.

Šf momčaadi Toto Wolff ne bježi od realnosti i odgovornosti te je svjestan da Mercedes zasad nije dobar.

"Sviđa mi se konkurencija. U posljednjih osam godina imali smo sjajnu seriju i vodili smo čopor, ne uvijek, ali uvijek bi uspjeli doći do vrha. No, sad se osjećamo kao 2013. kad nismo bili dovoljno brzi kao Red Bull ili Ferrari", rekao je.

Osam godina trajala je dominacija, ali se čini da ovaj put Mercedesovi vozači neće biti faktor u lovu na titulu.

"Tad smo se nastavili boriti, a tako se osjećam i sad. Moramo se nastaviti boriti. Jednostavno nije prihvatljivo gdje smo trenutno po izvedbama, treći smo na stazi, a na dane kao sad, niti to."

Wolff je otkrio da su postavke motora i bolida kod Russella i Hamilton bile drukčije, kod Hamiltona se napravio određen rizik koji se nije isplatio.

"Između Lewisovih i Russellovih performansi možete vidjeti da nije bilo nekih ogromnih razlika u postavkama. No, bile su dovoljno velike da naprave dramatične razlike u izvedbi auta, razlika je bila ispadanje u prvom krugu i lak ulazak u treći."

"Zato je teško podesiti auto, pokušali smo ukloniti povlačenje auta, ali nismo uspjeli do kraja. Mnogo dijelova auta ne radi, ne razumijemo ih i nisu dovoljno dobri. Svakako nikako nismo tamo gdje bi htjeli biti", iskren je bio Wolff.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!