Nogomet

Pašalić: 'To što isprobavamo ovu formaciju nam samo može biti prednost, tu sam za odraditi bilo što'

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.03.2022.
Pašalić: 'To što isprobavamo ovu formaciju nam samo može biti prednost, tu sam za odraditi bilo što'
Foto: Pixsell

Mario Pašalić krenut će protiv Bugarske od prve minute. Izbornik Zlatko Dalić zna da na njega može računati u svakom trenutku...

Mario pašalić neupitan je član ove reprezentacije i očekuje ga prvi nastup na Svjetskom prvenstvu na kraju ove godine.

"Bit će zanimljivo. Nadam se da ću ostati zdrav do studenog i da ću doći spreman na Svjetsko prvenstvo. Veselim se SP-u, bit će mi prvo, to je najveća moguća pozornica."

I Pašalić ovo okupljanje smatra dobrim i korisnim.

"Dobro će nam doći prije svega prilagodba na vremenske uvjete. Protivnici su ozbiljni i tako smo se i pripremili. Prva utakmica je dobro prošla što se tiče igre, a nadam se da ćemo sutra ostvariti bolji rezultat. Na nama je da iskoristimo i dokažemo se te potvrdimo da ova Hrvatska ima širinu kadra i kvalitetu."

Pašaliću nije nikakav problem igrati s trojicom u zadnjoj liniji.

"S trojicom u klubu igram već duže vrijeme. U Atalanti znam promijeniti i 3-4 pozicije pa mi nije problem. Uvijek se probam što brže prilagoditi, nemam problema s prilagodbom. To što isprobavamo ovu formaciju nam samo može biti prednost. Trener ima svoju ideju i traži postavke za pojedinu utakmicu. Ako me zatreba za bilo što, tu sam da odradim zadatke."

U Atalanti je zadovoljan i statusom i igrama.

"Zadovoljan sam i dalje smo u vrhu. Ove sezone nam malo bježi to četvrto mjesto, ali ušli smo u četvrtfinale Lige prvaka. U borbi smo za Europu iduće godine, igram i zadovoljan sam kako ide karijera."

Osvrnuo se Pašalić i na Hajdukovu odličnu sezonu.

"Drago mi je nakon svih ovih pustih godina tuge. Ušlo se u finale Kupa, u borbi su za titulu, to me kao hajdukovca jako veseli i nadam se da će se odlučivati o prvaku u zadnjem kolu."

Pašalić je poznat kao univerzalac, a u Atalanti je jednom zaigrao i u vrhu napada.

"Silom prilika sam protiv Sampodorije igrao kao napadač, upao sam u nedostatku klasičnih napadača jer nam se igrač u zadnji trenutak ozlijedio. Bilo je dobro, rano sam zabio, ali za ozbiljniji sud trebao bih kontinuitet utakmica da bi vidjeli što mogu. Moja primarna pozicija je vezni igrač u više sustava."

Pašalić ističe kako nema problema s motivom za sutrašnju utakmicu.

"Dovoljan je motiv da se dokažemo i nametnemo izborniku. Nema opuštanja, svaka utakmica je dokazivanje, želimo se i mi pokazati izborniku da može na nas računati u svakom trenutku."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!