Nogomet

Dalić: 'Nemam posebnih želja, ali volio bih izbjeći Francusku koja nam je stalno nad glavom'

Mihaela Bradovski • utorak, 29.03.2022.
Dalić: 'Nemam posebnih želja, ali volio bih izbjeći Francusku koja nam je stalno nad glavom'
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije bio nezadovoljan izdanjem Hrvatske u Katru, a kasnije će se proanalizirati detalji i raditi na pogreškama...

Na kraju katarskog druženja Zlatko Dalić bio je vrlo zadovoljan, ono po što je Hrvatska došla u Katar je i ostvarila.

"Jako sam zadovoljan svime što je bilo tih osam dana. Završili smo pobjedom, borili smo se, prezadovoljan sam, a vidim da se i dečki tako osjećaju. Bilo je bitno da ovu utakmicu dobijemo i tako završimo ovo okupljanje. Sada ćemo analizirati sve ovo što je bilo i idemo sada u onu pravu borbu koja slijedi već u lipnju kroz Ligu nacija."

Svi su dobili priliku osim Ive Grbića, a ozljede malo remete zadovoljstvo.

"Ono što je najvažnije dečki su dobili priliku, malo mi je žao zbog ozljede Škorića, a kasnije i Vide pa smo morali neke stvari silom prilika mijenjati, ali nemam zamjerki, dečki su dali svoj maksimum i sve ostalo je za analizu."

Što se tiče novog sustava:

"Mislim da je bilo ok, da je to sustav koji možemo igrati. Imamo i taj sustav 4-3-3 gdje imamo najbolji vezni red na svijetu i moramo se ravnati i po njima. Imamo kvalitetu i ovdje znam da sada slijedi veliki pritisak u klubovima za igrače, mi ćemo ih pratiti."

U Dohi slijedi i ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva gdje Dalić ipak ima male željice.

"Nemamo nekih velikih želja, ono što je nama cilj je proći grupu na Svjetskom prvenstvu. Možda bi htjeli izbjeći neke poput Francuske koja nam je stalno nad glavom. Iz trećeg i četvrtog pota možda bi bolje bile neke afričke ili azijske reprezentacije. Međutim znam da možemo i vrijedimo, ja sam optimist tko god da dođe."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!