Automoto

Formula 1 predstavila novu uličnu utrku, od 2023. vozi se u Las Vegasu

Matej Kačan • četvrtak, 31.03.2022.
Formula 1 predstavila novu uličnu utrku, od 2023. vozi se u Las Vegasu

Kalendar Formule 1 od sljedeće sezone bit će bogatiji za još jednu utrku u SAD. Nakon Miamija u kojem se debitira ove sezone, od 2023. vozi se i u Las Vegasu...

Formula 1 nastavlja svoju ekspanziju, a čini se da agresivno napada američko tržište. Nakon što je Miami dodan u kalendar za 2022. godinu i sezonu, od sljedeće sezone vozit će se i ulična utrka u Las Vegasu.

Utrka bi trebala biti na rasporedu u drugoj polovici studenog, britanski mediji nagađaju da potpisani ugovor vrijedi i preko milijardu dolara, što bi bio prvi takav u povijesti Formule. Naime, ugovor bi trebao biti na 10 godina, a zarada bi bila od oko 100 milijuna funti godišnje.

Predstavljena staza trebala bi ići oko mnogih poznatih casina i hotela u Las Vegasu poput MGM-a, Caesars Palacea, a po dizajnu se čini da nas čeka jako brza i jako ravna staza u kojoj će se postizati velike brzine.

Staza će biti duga malo preko šest kilometara i imat će 14 zavoja, a posebno je zanimljiva i kontroverzna jako duga ravnina od čak 2.8 kilometara. Utrka bi trebala biti duga 50 krugova i vozit će se u večernjem terminu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!