Košarka

Ante Žižić predvodio Maccabi u pobjedi protiv ASVEL-a, PAO slavio protiv Reala

Branimir Korać • četvrtak, 31.03.2022.
Ante Žižić predvodio Maccabi u pobjedi protiv ASVEL-a, PAO slavio protiv Reala
Foto: Pixsell

Odigrana su tri susreta 33. kola Eurolige, a na parketu je bio Ante Žižić koji je odigrao izvrsno u pobjedi njegovog Maccabija protiv ASVEL-a...

Monaco je upisao možda i ključnu pobjedu u borbi za doigravanje. Posve se približio slavljem u gostima kod Armanija koji nije odigrao kako se od njega očekivalo. Posebno loše Armani je izgledao u otvaranju drugog poluvremena gdje je dopustio gostima da naprave preokret i preuzmu kontrolu nad susretom, a sam je ubacio tek šest poena.

"Obrana je ključna, bila je to zaista nevjerojatna prezentacija mog tima. Odradili smo sjajan posao u obrani i još jednom sam izuzetno sretan. Ne znam je li ovo posljednji korak do doigravanja, ali mislim da smo ga definitivno zaslužili", zadovoljan je bio nakon susreta Saša Obradović.

U njegovom sastavu Mike James upisao je 19 poena i sedam asistencija, a Donta Hall dodao je 16 poena i osam skokova. Kod Armanija Shavon Shields ubacio je 22 poena uz pet asistencija i bio jedini dvoznamenkasti.

Panathinaikos je lakše nego što to rezultat govori svladao Real Madrid. Završilo je 87:86 za Atenjane koji su imali 11 poena prednosti tri minute prije kraja, Real je smanjivao zaostatak, a sa zvukom sirene Thomas Heurtel je ubacio tricu za konačnih 87:86.

Grke su predvodili Georgios Papagiannis s 18 poena i deset skokova te Ioannis Papapetrou s 15 poena. Kod poraženih Heurtel je upisao 18 poena, Sergio Llull dodao je 15 poena i pet skokova, a Walter Tavares 12 poena i 12 skokova.

Sjajnu utakmicu odigrao je Ante Žižić koji je predvodio Maccabi u pobjedi protiv ASVEL-a. Ponos Izraela potpuno je dominirao i upisao je visoku pobjedu 94:73.

Žižić je bio nezaustavljiv i prvo ime susreta. Na parketu je proveo 25 minuta i za to vrijeme upisao 24 poena (8/10 za dva, 8/10 slobodna) uz pet skokova.

Osim Žižića kod Maccabija su se istaknuli i James Nunnally sa 16 poena i Jalen Reynolds s 15. Kod gostiju Charles Kahudi ubacio je 12 poena.

Euroliga, 33. kolo:
Armani Milano - Monaco 63:72
Panathinaikos - Real Madrid 87:86
Maccabi - ASVEL 94:73

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!