Nogomet

Svi hrvatski protivnici u lijepom sjećanju imaju Mundial u Meksiku

Branimir Korać • petak, 01.04.2022.
Svi hrvatski protivnici u lijepom sjećanju imaju Mundial u Meksiku
Foto: FaH

Hrvatska je saznala protivnike u skupini Svjetskog prvenstva. Igrat će protiv Belgije, Kanade i Maroka, a sva tri hrvatska protivnika neke od svojih najboljih nastupa sa svjetskih prvenstava bilježe u istoj godini - 1986....

Belgiji je ovo čak 14. nastup na svjetskim prvenstvima. Svakako najzvučniji rezultat ostvarili su na prošlom Svjetskom prvenstvu u Rusiji kada su završili na trećem mjestu.

Osim tog velikog rezultata Belgijci imaju četvrto mjesto s Mundiala u Meksiku 1986. godine kada su također imali vrlo dobru reprezentaciju predvođenu Pfaffom, Geretsom, Scifom, Ceulemansom, Vandenberghom...

Ima još jedno šesto mjesto, znači dolazak do četvrtfinala, a svi ostali plasmani bili su iza desetog mjesta.

Kanađanima je ovo tek drugi nastup na svjetskim prvenstvima u povijesti. Jedini dosadašnji nastup datira iz 1986. godine kada je u Meksiku u skupini sa Sovjetskim Savezom, Francuskom i Mađarskom završila posljednja u skupini.

Francuzi su bili bolji od Kanađana s 1:0, a s po 2:0 slavili su Sovjetski Savez i Mađarska. Znači Kanada će hvatati ne samo prve bodove u pobijesti na svjetskim prvenstvima već će pokušati doći i do prvog gola.

Marokancima će ovo biti šesti nastup na svjetskim prvenstvima i samo jednom su prošli skupinu. Dogodilo se to već poznate 1986. godine kada su prošli u osminu finala kao prvi u skupini s Engleskom, Poljskom i Portugalom.

U osmini finala Maroko je naišao na Zapadnu Njemačku koja ga je izbacila golom Lothara Matthäusa u 88. minuti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!