Košarka

Toronto i Memphis nižu pobjede, Lakersi petim uzastopnim porazom u sve većim problemima

Branimir Korać • subota, 02.04.2022.
Toronto i Memphis nižu pobjede, Lakersi petim uzastopnim porazom u sve većim problemima
Foto: EPA

Osim susreta između Milwaukeeja i Clippersa, noćas je odigran niz utakmica u NBA ligi. Los Angeles Lakersi upisali su novi poraz i sve ozbiljnije im visi i play-in...

Toronto Raptorsi nastavljaju u pozitivnom ritmu. Nova pobjeda upisana je protiv Orlando Magica koji je svladan sa 102:89. Imali su Raptorsi tijekom susreta i puno višu prednost, ali u završnici je Magic malo uljepšao sliku.

Po 19 poena kod pobjednika upisali su Scottie Barnes (osam skokova) i Fred VanVleet (pet skokova), a Gary Trent dodao je 17 poena. Kod poraženih Mo Bamba ubacio je 15 poena uz deset skokova.

Celticsi su nakon dva vezana poraza upisali pobjedu protiv Indiana Pacersa. Osmi put ove sezone Tatum i Brown ubacili su po 30+ poena u jednoj utakmici, a Pacersima je ovo šesti uzastopni poraz. Dobro su se držali, do kraja bili u utakmici iako su u zadnjoj dionici relativno rano zbog prekršaja ostali bez Haliburtona.

Brown je upisao 32 poena i sedam asistencija, a Tatum 31 poena, šest skokova i šest asistencija. Kod Pacersa Haliburton je završio s 30 poena i tricom 6/6.

Washington Wizardsi otpali su iz borbe za doigravanje, ali to ih nije spriječilo da pregaze Dallas Maverickse s vrlo visokih 135:103. Bio je to osvetnički pohod Kristapsa Porzingisa sa svojim novim suigračima u susretu koji je rezultatski bio potpuno nezanimljiv.

Vrlo raspoložen bio je Kentavious Caldwell-Pope s 35 poena, Porzingis je dodao 24 poena i devet skokova, a Rui Hachimura 21 poen. Dallas je imao samo dvojicu dvoznamenkastih i to Luku Dončića s 36 poena i sedam skokova te Jalena Brunsona s 21 poenom i pet skokova.

U sve težoj situaciji su LA Lakersi kojima visi i play-in. Upisali su peti uzastopni poraz, bolji su preokretom u završnici bili New Orleans Pelicansi koji su u LA-u slavili sa 114:111. Lakersima se vratio LeBron James koji nije riskirao nezgodniju ozljedu te se ostao pripremati za ovaj dvoboj, ali niti to nije pomoglo Lakersima.

James je susret završio s 38 poena i osam skokova, a Anthony Davis dodao je 23 poena i 12 skokova. Kod Pelicansa CJ McCollum bilježi 32 poena i sedam skokova, a Brandon Ingram 29 poena i osam skokova.

Oslabljeni Grizzliesi bez Moranta, Banea, Adamsa, Jonesa i Jacksona svejedno su bili bolji od Phoenix Sunsa. Odigrali su sjajnu utakmicu i upisali sedmu uzastopnu pobjedu.

Dillon Brooks predvodio ih je s 30 poena i sedam asistencija, a Ziaire Williams dodao je 19 poena. Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 41 poen, a Mikal Bridges 18 poena.

Niti sjajan nastup Nikole Jokića nije spasio Denver od poraza protiv Minnesote. Timberwolvesi su odigrali odličnu utakmicu i upisali pobjedu 136:130 na krilima Karl-Anthonyja Townsa koji je ubacio 32 poena uz devet skokova, a D'Angelo Russell dodao je 24 poena. Jokić je na drugoj strani imao 38 poena, 19 skokova i osam asistencija.

NBA:
Orlando Magic - Toronto Raptors 89:102
Houston Rockets - Sacramento Kings 117:122
Boston Celtics - Indiana Pacers 128:123
Washington Wizards - Dallas Mavericks 135:103
Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 111:114
Oklahoma City Thunder - Detroit Pistons 101:110
San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 130:111
Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 122:114
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 130:136

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!