Ostali sportovi

Filip Ude izborio finale konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u Bakuu

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 02.04.2022.
Filip Ude izborio finale konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u Bakuu

Filip Ude (GK Marijan Zadravec Macan) plasirao se u finale konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u Bakuu, posljednjem kvalifikacijskom turniru za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Liverpoolu...

Novim odličnim rezultatom, nakon osvojenog zlata na Svjetskom kupu u Cottbusu gdje je skupio 30 kvalifikacijskih bodova i s devetim mjestom u Kairu (osam bodova), sada će samo dodatno potvrditi plasman na SP.

U kvalifikacijama Bakua bio je peti s ocjenom 14.133 (start 5.5) i time izborio svoje 64. finale u karijeri. Za 18. medalju pak na Svjetskim kupovima borit će se u nedjelju. Najbolji u kvalifikacijama konja s hvataljkama u Bakuu bio je Kazahstanac Nariman Kurbanov (14.466).

"Išao sam start 5.5, lakšu vježbu kao i svaki put do sada u kvalifikacijama ove sezone jer je to, ako napravim, dovoljno za finale. U nedjelju ću pojačati vježbu na 5.8 ili 5.9, ako ću se dobro osjećati i ako ću imati snage, a kako zadnji nastupam vidjet ću hoće li trebati takav start ili ne. Sretan sam što sam pokazao da sam još tu, da se borim s dečkima ravnopravno i nadam se da će u nedjelju sve biti po planu", poručio je Ude nakon kvalifikacija.

Na konju s hvataljkama nastupio je i Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol) koji je s 13.533 završio kao 15. među čak 45 konjaša.

"Ocjena je realna za ono što sam napravio. Bilo je puno greškica tijekom vježbe. Malo smo taktički smanjili početnu ocjenu za ovaj Svjetski kup da dobijem taj momentum odrađenih vježbi na natjecanju. To nam je uspjelo i to sad ostaje samo ispolirati za drugi dio sezone", rekao je Vlahek.

FOTO: Slobodan Kadić/HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!