Ostali sportovi

Iz Mladosti se oglasili oko promjene trenera: 'Došlo je do apatije u ekipi, morali smo reagirati'

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 02.04.2022.
Iz Mladosti se oglasili oko promjene trenera: 'Došlo je do apatije u ekipi, morali smo reagirati'
Foto: Davor Sajko

U srijedu su odbojkašice Mladosti odigrale posljednji susret regularnog 22. kola Superlige, pobijedivši u svom Domu odbojke, u derbiju kola ali i cijelog prvenstva, drugoplasiranu Marinu Kaštela s 3:0, zadržavši tako vodeću poziciju uoči play offa.

Mladostašice je na toj utakmici do pobjede vodio novi trener, Branislav Franić, koji je do tada radio u drugoj ekipi Mladosti, koja se natječe u Prvoj ligi, sastavu sačinjenom od juniorki i kadetkinja. Uz njega je na klupi bila i njegova pomoćnica Marijeta Horvatić, dok je dojučerašnji asistent smijenjenog trenera prvog sastava Leonarda Barića, Darko Nojić, preuzeo vođenje Mladosti II u Prvoj ligi. Leonard Barić je smijenjen kolo prije kraja regularnog dijela Superlige, ostavivši svom nasljedniku prvu poziciju u Superligi, bez poraza.

O razlozima smjene na klupi prvog sastava odbojkašica Mladosti direktor kluba Darko Antunović kaže:

"Mi smo u sezonu 2021/22. ušli s četiri cilja pred sobom: osvojiti domaću Superligu i Kup Hrvatske, ući u Final Four Srednjeeuropske MEVZA lige, te u europskim natjecanjima pokušati otići što je moguće dalje. Nažalost, ispali smo iz Final Foura MEVZA lige, jer se nismo plasirali među četiri najbolje ekipe u konkurenciji šest klubova koliko je u tom natjecanju participiralo ove sezone, te smo ispali i u polufinalu Kupa Hrvatske Snježane Ušić. Tu moram reći da smo u Europskom kupu napravili sjajan posao stigavši do polufinala. Sve je to nažalost uzrokovalo određenom apatijom unutar ekipe, pa smo bili prisiljeni nešto napraviti po tom pitanju prije kraja domaćeg prvenstva. Kako u ovoj fazi natjecanje nemamo puno opcija, praktički je jedina bila promjena trenera kako bi se ekipa vratila iz te apatije u koju su zapale. Pred nama je play-off i morali smo u klubu brzo djelovati. Rješenje smo pronašli u našim redovima, jer je Franić već do sada ranije vodio prvu ekipu Mladosti i ima puno iskustva u odbojkaškom radu."

Promjena trenera učinjena je dan prije posljednjeg susreta regularnog dijela, a objava te smjene tek nekoliko dana kasnije. O tome će predsjednik kluba Miro Pavlović reći:

"Nismo željeli stvarati negativnu atmosferu oko tog za nas važnog susreta, već smo pričekali nekoliko dana da se sve u miru korektno dogovorimo. Rastali smo se s Barićem na prijateljski način, on je profesionalac i dobro zna kakav je posao trenera. Nismo ovo planirali, ali jednostavno smo morali brzo reagirati obzirom na to neko apatično stanje u ekipi pred play off, gdje želimo obraniti naslov prvakinja Hrvatske. Zahvalili smo mu se na svemu do sada i zaželjeli svu sreću u daljnjem radu. On je i ranije već bio trener u Mladosti i nitko ne kaže da je ovo i posljednji puta."

Odbojkašice Mladosti u polufinalu play offa 12/13. travnja igraju protiv Enne Vukovar. Prva utakmica se igra u Zagrebu, kao i eventualno treća, za ulazak u finale, u kojem će se naći pobjednice susreta Marina Kaštela - Dinamo. Mladostašice kao prvoplasirane u regularnom dijelu Superlige imaju prednost prve utakmice polufinala i eventualnog finala u svojoj dvorani, kao i eventualno treće utakmice, jer se svi susreti igraju na dvije pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!