Nogomet

Poyet: 'Uz svo poštovanje prema svima, Modrić je najbolji igrač kojeg sam trenirao'

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.04.2022.
Poyet: 'Uz svo poštovanje prema svima, Modrić je najbolji igrač kojeg sam trenirao'
Foto: EPA

Grčki izbornik Gustavo Poyet dao je intervju za As u kojem se dotaklnuo i Luke Modrića kojeg je kratko trenirao u Tottenhamu...

Nekadašnji urugvajski reprezentativac, a danas izbornik Grčke, Gustavo Poyet, imao je čast u Tottenhamu raditi s Lukom Modrićem i Garethom Baleom.

"Modrić, uz svo poštovanje na svijetu prema svim igračima koje sam trenirao, bio je najbolji. Razumijevanje, kvaliteta, balans u igri, pozicija, kako se otvara, kako traži loptu... Najbolje što sam imao ispred sebe."

"S Garethom je bilo drugačije jer je bio jako mlad. Tada je samo želio igrati lijevog beka. Nekoliko godina kasnije, kada je eksplodirao kao veznjak, bilo mi je drago što je skinuo tricu s leđa i vidio ga na drugoj razini. Bilo je logično da će otići negdje posebno, poput Real Madrida. Izvana djeluje pomalo hladno, ali razgovarati i biti s njim je užitak."

Real Madrid ima u svojim redovima danas Poyetovog sunarodnjaka, Fedea Valverdea, koji ima strašnu konkurenciju.

"Mislim da će biti u Madridu mnogo godina. Zna svoju poziciju u momčadi i s kim se natječe, Casemirom, Kroosom, Modrićem... Vrlo je jasan oko toga, kao takav to prihvaća i uvijek na jako dobroj razini. Ne žali se i kad mu se ukaže prilika pokazuje zašto je igrač Real Madrida. A kasnije, kada ode u reprezentaciju Urugvaja, na najbolji način demonstrira naučeno iz Real Madrida i rada s tim igračima. U Urugvaju smo izuzetno ponosni što imamo igrača poput njega u Real Madridu. Pitanje je samo vremena kada će postati redovan na travnjaku. Uz mirnoću, rad, tišinu i poniznost bit će važan dio momčadi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!