Ostali sportovi

Otvoren World Boccia Zagreb, jedno od najvećih paraboćarskih natjecanja u svijetu

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 04.04.2022.
Otvoren World Boccia Zagreb, jedno od najvećih paraboćarskih natjecanja u svijetu

Prigodnom svečanošću u dvorani II zagrebačkog Doma sportova otvoren je "World Boccia Intercontinental Challenger Zagreb 2022", jedno od najvećih natjecanja u paraboćanju ove godine u svijetu.

Zagreb je domaćin jednog od samo pet interkontinentalnih natjecanja ove godine u svijetu, rang iznad su Svjetski kupovi, kojih će ove godine biti tri, dok će na koncu godine biti i Svjetsko prvenstvo u Rio de Janeiru. U Domu sportova će nastupiti 68 natjecatelja iz 22 zemlje svijeta, a hrvatske boje branit će 10 boćara.

Boćari će se natjecati u pojedinačnoj, ekipnoj, te konkurenciji parova podijeljeni u četiri kategorije prema stupnjevima oštećenja. Natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji traju od ponedjeljaka do četvrtka, dok su 8. i 9. travnja na rasporedu natjecanja u ekipnoj konkurenciji i parovima.

"Zagreb je po drugi puta domaćin jednog velikog internacionalnog turnira u boćanju. Prije tri godine bio je to europski turnir, a sada su nam stigli natjecatelji iz cijelog svijeta. Nažalost, posljednje dvije godine nije bilo turnira zbog epidemije koronavirusa," kazao je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) koji je i službeno otvorio " World Boccia Intercontinental Challenger Zagreb 2022".

"Ovo je veliki uspjeh i priznanje za hrvatsko paraboćanje i za hrvatski paraolimpijski sport," dodao je Kovačić.

Predsjednik Hrvatskog saveza boćanja osoba sa invaliditetom Damir Juren još jednom je ponovio kako je ovo sasvim sigurno najveće paraboćarsko natjecanje koje je organizirano u Hrvatskoj poželjevši svim natjecateljima što više uspjeha.

Izaslanik predsjednika Vlade, te posebni savjetnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić istaknuo je kako je za boćanje potrebna preciznost, ali i sreća poručivši svim natjecateljima da uživaju u natjecanju, ali i u Zagrebu.

Saborska zastupnica Ljubica Lukačić istaknula je važnost bavljenja sportom poručivši kako je raduje kada se osobe s invaliditetom bave sportom jer "baviti se sportom znači voditi i zdrav život", kazala je Lukačić poželjevši ukrajinskoj delegaciji što brži prekid rata u njihovoj domovini. U ime Grada Zagreba prisutnima se obratila Marina Bakula Anđelić.

"Svi ste vi pobjednici bez obzira na vaše rezultate," poručila je Bakula Anđelić poželjevši natjecateljima dobrodošlicu i sportski uspjeh.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!