Nogomet

Guardiola: 'U uzvratu ne idemo čuvati rezultat, već pokušati pobijediti'

Matej Kačan • srijeda, 06.04.2022.
Guardiola: 'U uzvratu ne idemo čuvati rezultat, već pokušati pobijediti'

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola pohvalio je svoju ekipu, pogotovo De Bruynea i Fodena, ali je i najavio da se City na uzvrat u Madrid ne ide braniti...

Iako je Manchester City odigrao jako dobru utakmicu i ostavio Atletico Madrid bez udaraca na gol, 1:0 ne garantira ništa. To zna i Pep Guardiola koji odbacuje mogućnost da će City u uzvratu čuvati rezultat. Englezima za mir treba još pogodaka i pobjeda.

"U uzvratu ćemo opet pokušati zabiti i opet pobijediti. Igrali smo protiv vrhunske ekipe s kojom se teško igra, ali imamo dobar rezultat. Na kraju smo imali još par šansi gdje je Kevin mogao dati još koji gol, ali nažalost nije. Možemo još bolje napadati, ne idemo tamo braniti rezultat, već pokušati pobijediti", jasan je bio Pep.

Sjajni Belgijac Kevin de Bruyne je nakon problema s ozljedama uhvatio formu i opet izgleda kao jedan od najboljih igrača na svijetu pa je Cityju donio pobjedu u svom 50. nastupu u Ligi prvaka, a sjajan je bio i Phil Foden koji je asistirao, a posebno ga hvale engleski mediji.

"Kevin je na najboljoj točki ove sezone. Britak je, brz i pozitivan te je njegov utjecaj na našu igru ogroman. Zabio je izvanredan gol u suradnji s Philom. Treba nam takav talent koji Foden pokazuje na malom prostoru, ima tu posebnu kvalitetu", pohvalio je Guardiola svoje pojedince.

Malo se zakuhalo i na travnjaku, Guardiola je utrčao u teren ne bi li zaštitio Jacka Grealisha na kojeg se obrušio Angel Correa, a Španjolac poručuje da se u uzvratu moraju bolje kontrolirati emocije.

"Moramo se iskontrolirati i obaviti posao. Tao će biti i sudac, Atletico se s ovakvim situacijama nokaut faze susretao mnogo više nego mi pa će ovo biti dobar test naše zrelosti", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!