Nogomet

Borna Sosa nominiran za najboljeg igrača u ožujku u Bundesligi

Mihaela Bradovski • srijeda, 06.04.2022.
Borna Sosa nominiran za najboljeg igrača u ožujku u Bundesligi
Foto: FaH

Borna Sosa i Stuttgart imaju dobar mjesec iza sebe, a hrvatski reprezentativac je za to nagrađen nominacijom za najboljeg igrača u Bundesligi u mjesecu ožujku...

Stuttgart je u ožujku odigrao tri utakmice u Bundesligi, upisao je dvije pobjede i remi, a sve to uz dobru oigru. Slavio je protiv Borussije (M) i Augsburga, remizirao s Union Berlinom, a za sjajne igre nominaciju za igrača mjeseca zaradili su Borna Sosa, Saša Kalajžić i Omar Marmoush.

"Nakon što je prošle sezone bio jedan od najboljih asistenata u Bundesligi, Sosa je ponovno otkrio formu u ožujku kada je Stuttgart postao novi kralj povrataka. Dvije pobjede rezultatom 3:2 došle su nakon zaostataka protiv Borussije Mönchengladbach i Augsburga, uz bod u posljednjem trenutku kod Union Berlina, kulminirale su uspješnim mjesecom i za Sosu i za Stuttgart. Sosa je sjajnim ubačajima u 16 metara uredno stvarao probleme braničima diljem lige. Imao je najviše asistencija u ligi tijekom mjeseca uz po jednu u svakoj od svoje tri utakmice. Dvije od ovih asistencija našle su put do Saše Kalajdžića, igrača s kojim se sjajno nadopunjuje", stoji u obrazloženju.

Osim Stuttgartovog trojca u konkurenciji su još i Leipzigovi Christopher Nkunku i Angelino te Robert Lewandowski.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!