Nogomet

Bilić oduševljen Modrićem: 'Imali smo sjajnih igrača, ali on je unikatan'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.04.2022.
Bilić oduševljen Modrićem: 'Imali smo sjajnih igrača, ali on je unikatan'
Foto: EPA

Slaven Bilić nerijetko hvali Luku Modrića, a učinio je to i sinoć u CBS-ovoj emisiji gdje je sudjelovao kao stručni komentator Lige prvaka...

Hrvatski sportaši unatoč smanjenim resusrima i mogućnostima koje se pružaju, bilježe sjajne rezultate. To je činjenica i u svijetu dobro poznato.

Slaven Bilić pokušao je objasniti zašto je to tako i zašto je Hrvatska u sportu toliko uspješna.

"Sto puta su me pitali zašto je Hrvatska tako uspješna. Naši sportaši su posebni, imaju sjajne fizičke predispozicije, psihički su jaki i pomažemo djeci da postanu sportaši. Nemamo puno novca, moraš nešto zaraditi i moraš se boriti da nešto dobiješ jer ti nitko ništa ne poklanja. Jako smo mala zemlja i misliš da će svi znati ako si nnapravio nešto dobro, ali i loše. Veliki smo natjecatelji."

Bilić je istaknuo i ulogu Domovinskog rata tijekom kojeg su hrvatski sportaši bili ambadasori u svijetu. Sama ta situacija davala je hrvatskim sportašima više motivacije.

Jedan od onih koji je danas najprepoznatljiviji predstavnik Hrvatske u svijetu je Luka Modrić kojim je Bilić oduševljen.

"Imali smo sjajnih igrača, ali Luka Modrić je unikatan. On je već deset godina u Real Madridu iako je stranac. Ima sve, od pregleda igre, crte vođe, smiren je, jednostavno je najkompletniji vezni igrač ikada."

FOTO: EPA/NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!