Nogomet

Kopić: 'Kao trener sigurno nisam potpuno zadovoljan kako izgledamo'

Branimir Korać • subota, 09.04.2022.
Kopić: 'Kao trener sigurno nisam potpuno zadovoljan kako izgledamo'
Foto: FaH

Dinamo može i mora bolje, svjestan je toga i Željko Kopić koji ističe kako se dobro radilo tijekom tjedna i očekuje da to igrači prezentiraju na travnjaku...

Dinamo je spreman za put na Rujevicu gdje ga očekuje vrlo važan i težak dvoboj protiv Rijeke. Željko Kopić ističe kako se dobro radilo uoči ovog dvoboja.

"Odradili smo zadnji trening, sigurno nema Ivanušeca, Bulata i Luke Menala. Imamo još par dvojbi koje ćemo do utakmice otkloniti. Generalno smo radili dobro, u dobrom smo stanju i motivirani, s kvalitetnom energijom i željom da budemo pravi i igramo kvalitetan nogomet te uzmemo tri boda koja su nam bitna."

Kopić priznaje kako nije zadovoljan izgledom momčadi u pojedinim fazama igre.

"Dinamo je klub koji njeguje trendove, nameće ih i kao trener sigurno nisam potpuno zadovoljan kako izgledamo. Na tome radimo, tražimo da budemo kvalitetniji. Posjed je kvalitetan, dolazak u treću trećinu dobar, imamo i dosta prilika, ali ne zabijamo dovoljno golova. Što se tiče samog derbija, bit će visokog intenziteta i energije. Moramo biti stabilni, ali i opasni prema naprijed."

Rijeka je tijekom sezone, ali i protiv Dinama, izgledala vrlo opasno i dobro.

"Rijeka je kvalitetna ekipa, kvalitetno vođena, zadnjih godina se potvrđuje dolascima igrača i kvalitetnim skautingom. Posebno su dobri doma. Očekujem ih maksimalno motivirane, svaka utakmica je bitna, imamo još osam do kraja i u svakoj tražimo bodove. Derbi na punom stadionu, bit ćemo motivirani."

Ishod ovog dvoboja ne mora odlučiti prvaka, ali može usmjeriti utrku.

"Mogu je usmjeriti, vidjeli smo Rijeku nakon kikseva protiv ekipa koje je trebaka pobijediti. Svaka utakmica je bitna, sve četiri momčadi su izgubile neke bodove na koje su računale. Ali nakon ovog imamo još sedam utakmica u kojima moramo uzeti dovoljan broj bodova za titulu."

U zadnje četiri utakmice Dinamo ne zna za poraz, ali nije briljirao.

"U zadnje četiri utakmice imamo tri pobjede i nulu s Poljuda. Protiv Dragovoljca smo neke igrače rasteretili, nismo izgledali dobro u nekim fazama, to smo izanalizirali i spremni samo i želimo kvalitetnu utakmicu."

Na upit oko Dinamovog interesa za Josipa Drmića, Kopić je očekivano suzdržan.

"Josip je svojim igrama pokazao da je kvalitetan napadač, ali to sada nije tema razgovora, naš fokus je na utakmici do zadnjeg kola, kada podvučemo crtu onda ćemo razgovarati o svemu."

"Od svih igrača sutra očekujem maksimalnu energiju, intenzitet, razinu davanja i natjecateljski pristup. Vrijedi za one koji će startati i ući s klupe. Svaki igrač je bitan i mora donijeti maksimum."

"Mi sutra moramo biti na maksimumu, ja sam toga svjestan, znamo da imamo igrača s dosta iskustva i to moramo pokazati na terenu."

Kopić je prokomentirao i situaciju s pojedinim igračima.

"Bočkaj je tek stigao u Dinamo, a to je nova razina za svakog igrača, pšao je u prvenstvo jako dobro pa je kao i ostali imao period gdje je trebao biti kvalitetniji, sada opet radi dobro. Bulat je u procesu oporavka, uskoro će voziti bicikl i biti s nama, želim mu što brži povratak. Baturina, ponavljamo se, njegovu kvalitetu sam procijenio još kao šef škole, Dinamo će graditi budućnost na njemu, jako sam zadovoljan s njim."

Velika opasnost sutra bit će Goran Tomić koji odlično vodi Rijeku.

Ja o Goranu imam visoko mišljenje i na ljudskoj i trenerskoj razini. Kvalitetan je trener i to je dokazao u svim klubovima, nadam de da će i ova utakmica biti u natjecateljskom duhu i korektnom naboju, ali ipak prvenstveno korektna."

FOTO: HINA/Admir BULJUBAŠIĆ

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!