Tenis

Deveti nositelj ipak bolji od Ćorića na startu Monte Carla

Matej Kačan • ponedjeljak, 11.04.2022.
Deveti nositelj ipak bolji od Ćorića na startu Monte Carla
Foto: EPA

Premda je dobio priliku i pozivnicu za Masters u Monte Carlu, Borna Ćorić nije preskočio prvu prepreku. Bolji od njega u tri seta bio je Jannik Sinner...

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se dugo zadržao u turniru na Mastersu u Monte Carlu. Već u prvom kolu bolji od Ćorića bio je deveti nositelj turnira, Talijan Jannik Sinner.

Borna je s pozivnicom stigao u Monaco i pružio je dobar otpor. Na terenu je ostao preko dva sata i 20 minuta, ali Talijan je ipak upisao pobjedu u tri seta. Veliku priliku Ćorić je propustio u prvom setu, nije pri 1:0 i 3:2 iskoristio po break loptu.

Sinner je zato prvi set zaključio s dva breaka za 6:3, ali u drugom setu Ćorić ipak odgovara, radi dvostruki break i sa 6:2 vodi meč u odlučujući treći set.

I tamo Ćorić prvi ima šansu za oduzimanje servisa, već u prvom gemu kod 30:40, ali to propušta, a onda i odmah gubi servis i do kraja se nije vratio iz te rupe pa Sinner sa 6:3 dovršava posao.

Talijan će u drugom kolu čekati boljeg iz dvoboja Garina i kvalifikanta Ruusuvuorija, dok hrvatske nade ostaju u Marinu Čiliću koji će kasnije protiv Tsonge na teren u prvom kolu.

Masters Monte Carlo, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Jannik Sinner (Italija, 9) 3:6, 6:2, 3:6

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!