Tenis

Bajka Davidovicha Fokine još traje, u finalu Monte Carla igra protiv Tsitsipasa

HINA, Matej Kačan • subota, 16.04.2022.
Bajka Davidovicha Fokine još traje, u finalu Monte Carla igra protiv Tsitsipasa
Foto: EPA

Sjajni Španjolac Alejandro Davidovich Fokina nastavlja sa sjajnom formom na Mastersu u Monte Carlo. Fokina se plasirao u finale, a tamo igra protiv branitelja naslova Stefanosa Tsitsipasa...

Branitelj naslova pobjednika na ATP turniru tenisača iz serije Masters 1000 u Monte Carlu, Grk Stefanos Tsitsipas pridružio je Španjolcu Alejandru Davidovichu Fokini u finalu ovogodišnjeg izdanja.

Nakon što je Davidovich u prvom polufinalu nadigrao Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:4, 6:7 (2), 6:3, Tsitsipas je bio uvjerljiv protiv drugog nositelja, Nijemca Alexandera Zvereva sa 6:4, 6:2.

Za 22-godišnjeg Davidovicha ovo će biti prvi nastup u finalu na ATP Touru u karijeri te dokaz kako igra najbolji tjedan u životu dosad. Naime, u drugom kolu Davidovich je svladao i prvog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića.

Tsitsipasu će, pak, ovo biti 19. finale u karijeri, dosad je osvojio sedam naslova, posljednjeg u Lyonu u svibnju prošle godine. Ove je godine nastupio u jednom finalu u Rotterdamu početkom veljače u kojem je izgubio od Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea.

ATP Monte Carlo, POLUFINALE:
Alejandro Davidovich Fokina (Špa) - Grigor Dimitrov (Bug) 6:4, 6:7 (2), 6:3
Stefanos Tsitsipas (Grč/3) - Alexander Zverev (Njem/2) 6:4, 6:2

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!