Košarka

Maxey nakon utakmice od 38 poena: 'Sjećat ću se samo pobjede'

Matej Kačan • nedjelja, 17.04.2022.
Maxey nakon utakmice od 38 poena: 'Sjećat ću se samo pobjede'
Foto: EPA

21-godišnji bek Philadelphia 76ersa Tyrese Maxey eksplodirao je u prvoj utakmici doigravanja protiv Raptorsa, ali je poručio da će se sjećati samo pobjede...

Sjajni bek Philadelphia 76ersa Tyrese Maxey bio je jedna od najvećih zvijezda prve noći NBA doigravanja. Mladi organizator igre u pobjedi Sixersa nad Torontom ostvario je 38 poena.

U svom prvom play-off nastupu u važnijoj ulozi Maxey je pokazao koliko zna, ali nakon utakmice kazao je novinarima da se neće sjećati individualne partije, već samo momčadskog uspjeha.

"Mislim da je jedina stvar koje ću se sjećati samo pobjeda", rekao je nakon utakmice u kojoj je iz igre gađao 14/21 i postao najmlađi Sixer s 30 poena u utakmici doigravanja.

Philadelphia je slavila sa 131:111 i odlično je otvorila seriju koja bi trebala biti dosta uzbudljiva jer igraju četvrta i peta momčad Istoka.

Njegov suigrač James Harden prošle je sezone bio u Netsima dok je bilo doigravanje i pratio je Maxeyeve partije, a sad vidi veliki napredak.

"Vidim rast. Vidio sam njegove uspone i padove i ne baš konstantne minute u doigravanju prošle godine do starta i velike role u momčadi koja konkurira za naslov", poručio je Harden o 21-godišnjem suigraču.

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!