Košarka

Sunsi izgubili Bookera i prednost domaćeg parketa, Butler vodio Miami do 2-0

Branimir Korać • srijeda, 20.04.2022.
Sunsi izgubili Bookera i prednost domaćeg parketa, Butler vodio Miami do 2-0
Foto: EPA

Miami Heat upisao je i drugu pobjedu protiv Atlante i poveo je s 2-0 u seriji dok su prve pobjede upisali Pelicansi i Grizzliesi. Posebno velika je pobjeda New Orleansa u gostima kod Phoenixa...

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 114:125 (1-1)

New Orleans Pelicansi uzeli su vrlo vrijednu pobjedu u drugom susretu u Phoenixu. Osim što su Sunsi izgubili ovu utakmicu, što je u svakom slučaju problem, još veći problem je što su možda ostali bez Devina Bookera. Najbolji strijelac Sunsa morao je napustiti igru u trećoj dionici.

Booker je odigrao briljantno prvo poluvrijeme i Sunsi su vodili na odmoru na krilima njegovih 31 poena, ali nakon što je morao napustiti igru zbog problema s mišićem, Sunsi su krenuli silaznom putanjom.

Preuzeli su Pelicansi vodstvo i do kraja susreta su izdržali i u konačnici upisali pobjedu 125:114. Sada je apsolutno jasno da će Chris Paul i društvo morati barem jednom slaviti u New Orleansu ako žele vratiti prednost domaćeg parketa.

Pelicanse su ovdje predvodili Brandon Ingram s 37 poena, 11 skokova i devet asistencija te CJ McCollum s 23 poena (6/10 trica), osam skokova i devet asistencija. Kod Sunsa Booker je imao onih iz prvog poluvremena 31 poena (7/11 trica), a Mikal Bridges dodao je 19 poena dok je Paul završio sa 17 poena i 14 asistencija.

Miami Heat - Atlanta Hawks 115:105 (2-0)

Nakon potpuno neravnopravnog prvog dvoboja u kojem su kriminalno odigrali Trae Young i Bogdan Bogdanović, u drugom susretu Hawksi su bili konkurentniji, a Bogdanović i Young kudikamo bolji.

Iako su odigrali dobru utakmicu, nisu imali odgovor za Jimmyja Butlera koji je debelo nadmašio taj njihov nastup. Butler je bio nezaustavljiv i igrao je glavnu ulogu u odvajanju Heata koje je bilo ključno na putu do pobjede.

Tri minute prije kraja Hawksi su smanjili na 104:101, ali onda je Butler uzeo stvari u svoje ruke, sam je napravio seriju 7:0 u samo 56 sekundi i osigurao Heatu pobjedu i vodstvo 2-0 u seriji.

Butler je na kraju ubacio 45 poena uz po pet skokova i asistencija, a Tyler Herro dodao je 15 poena. Kod Hawksa Bogdanović je ubacio 29 poena (5/10 trica), Young 25 uz sedam asistencija, a John Collins 13 poena uz deset skokova.

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 124:96 (1-1)

Memphis je neočekivano pao u prvom susretu protiv Timberwolvesa i našao se pod velikim pritiskom uoči druge utakmice. Međutim izdržao je, nije dopustio još jednu pobjedu Wolvesima i barem je poravnao na 1-1.

Bila je ovo potpuno drugačija utakmica, tu su Grizzliesi potpuno dominirali i upisali visoku pobjedu s kojom su se vratili u seriju i sada je na njima da pokušaju u Minneapolisu vratiti prednost domaćeg parketa.

Sve s čime su Wolvesi stvarali probleme Memphisu u prvoj utakmici, Grizzliesi su neutralizirali i gosti su u ovom susretu ubacili čak 34 poena manje nego u prošloj utakmici.

Memphis je imao sedmoricu dvoznamenkastih, a predvodili su ih Ja Morant s 23 poena, deset asistencija i devet skokova te s po 16 poena Jaren Jackson (sedam skokova) i Desmond Bane. Kod Wolvesa Anthony Edwards ubacio je 20 poena uz šest skokova, a Karl-Anthony Towns 15 poena uz 11 skokova.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!