Košarka

Barcelona potvrđuje status favorita, Efesu velika pobjeda u Milanu

Branimir Korać • srijeda, 20.04.2022.
Barcelona potvrđuje status favorita, Efesu velika pobjeda u Milanu
Foto: EPA

Krenulo je doigravanje u Euroligi, a Barcelona i Anadolu Efes stigli su do vodstva u seriji. Efesova pobjeda je posebno vrijedna jer je ostvarena u gostima u Milanu...

Barcelona je potvrdila status favorita protiv minhenskog Bayerna i povela je 1-0 u seriji. Bavarci su u početku susreta stvarali probleme Barceloni imali vodstvo, ali u nastavku susreta Barcelona je bila u plusu i bez većih problema ga je i održavala.

"To je playoff košarka, tako da moramo biti koncentrirani svih 40 minuta. Znali smo da će biti problema i da nam neće biti lako. Napravili smo puno dobrih stvari, ali moramo pogledati video i ispraviti pogreške te nastaviti rasti", rekao je Dante Exum.

Barcelonu su predvodili Brandon Davies s 19 poena i pet skokova te s po 12 poena Exum i Nikola Mirotić. Kod Bayerna Vladimir Lučić ubacio je 20 poena, a Darrun Hilliard 12. Leon Radošević za 13 minuta ubacio je pet poena (1/2 za tricu, 2/2 slobodna).

Sjajan posao napravio je Anadolu Efes koji je pobjedom u Milanu došao do breaka i poveo s 1-0 u seriji. Efes je limitirao Armani na samo 48 poena te ga stavio na muke u nastavku serije. Događa se ono što je Kruno Simon priželjkivao, Efes je uzeo pobjedu u gostima i imat će priliku na svom parketu završiti posao.

"Bila je to čudna utakmica, igrali smo onako kako Milanu odgovara. Nismo dobro pronalazili naše šutere, ali smo igrali jako dobru obranu. Ovo je samo 1-0, naravno, dobro je što je sada prednost domaćeg terena na našoj strani, ali svaka utakmica je drugačija. Oni su sjajna momčad, vidjet ćemo kako će izgledati u četvrtak", kaže Ergin Ataman.

Kod Efesa istaknuli su se s po 16 poena Shane Larkin (pet asistencija) i Vasilije Micić (sedam skokova). Simon je za 15 minuta ostao bez poena (0/2 za dva, 0/1 za tri) uz tri skoka i dvije asistencije.

Kod domaćina Nicolo Melli jedini dvoznamenkast s deset poena i šest skokova.

Euroliga, četvrtfinale:
FC Barcelona - FC Bayern München 77:67 (1-0)
AX Armani Exchange Milano - Anadolu Efes Istanbul 48:64 (0-1)

FOTO: EPA/Quique Garcia

Euroliga, doigravanje

četvrtfinale

Armani Milano48:64Anadolu Efes
Barcelona77:67Bayern
Bayern59:52Barcelona
Monaco78:77Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!