Košarka

Poznati prvi četvrtfinalisti Eurokupa, Cedevita Olimpija ide dalje, kraj za Budućnost

Branimir Korać • srijeda, 20.04.2022.
Poznati prvi četvrtfinalisti Eurokupa, Cedevita Olimpija ide dalje, kraj za Budućnost

Odigrana su prva tri susreta osmine finala Eurokupa, a prolaz u četvrtfinale ostvarili su Cedevita Olimpija, ratiopharm Ulm i MoraBanc Andorra...

Cedevita Olimpija lakoćom je prošla u četvrtfinale Eurokupa. U Stožicama je ugostila Turk Telekom i glatko ga je svladala s 93:80, a pobjeda je mogla biti i znatno uvjerljivija da nije dopustila gostima smanjenje visokog zaostatka u zadnjih deset minuta. Imala je Cedevita Olimpija tijekom susreta i 30 poena prednosti da bi gosti uspjeli kozmetički uljepšati rezultat.

Kod Cedevite Olimpije Jaka Blažič upisao je 20 poena, a Alen Omić 15 poena uz 16 skokova. Kod Turk Telekoma Jajuan Johnson završio je sa 16 poena i pet skokova, Aubrey Dawkins dodao je 15 poena, a Erdi Gulaslan 12.

Bez prolaza je ostao Joventut koji je kod kuće poražen od Ulma preokretom u zadnjoj dionici. Joventut je uglavnom vodio do 63:62 i kontrolirao situaciju na parketu, a onda je ušao u krizu, gosti su napravili 10:0 i do kraja susreta više nisu dopustili domaćinu da se vrati.

U momčadi Jake Lakoviča istaknuli su se Semaj Christon s 21 poenom, pet skokova i šest asistencija, a isti broj poena ubacio je i Jaron Blossomgame. Kod Joventuta Derek Willis ubacio je 17 poena uz pet skokova, a Joel Parra 13 poena uz šest skokova. Ante Tomić za 23 minute ubacio je sedam poena (2/5 za dva, 3/4 slobodna) uz pet asistencija i četiri skoka.

Od Eurokupa se oprostila Budućnost koja je poražena u gostima kod Andorre 74:64. Odigrali su Podgoričani jako dobro prvo poluvrijeme i tu su limitirali domaćina na 35 poena te imali vodstvo, ali u nastavku je napad Budućnosti stao, ubacili su tek 25 poena i Andorra je napravila preokret.

U pobjedničkom sastavu Clevin Hannah ubacio je 21 poen, a Codi Miller-McIntyre 12 poena uz šest asistencija i pet skokova. Kod Budućnosti daleko najbolji bio je Dennis Seeley s 25 poena (5/5 trica), a po 11 su dodali Marko Jagodić-Kuridža i Petar Popović.

Eurokup, osmina finala:
Cedevita Olimpija - Turk Telekom 93:80
Joventut - ratiopharm Ulm 73:79
MoraBanc Andorra - Budućnost VOLI 74:64

FOTO: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!