Nogomet

Zekić: 'Pa igram i ja cijele sezone bez Kalinića i Livaje, zbog nogometa mi nije drago što neće igrati'

Matej Kačan • petak, 22.04.2022.
Zekić: 'Pa igram i ja cijele sezone bez Kalinića i Livaje, zbog nogometa mi nije drago što neće igrati'
Foto: FaH

Trener Slaven Belupa Zoran zekić prokomentirao je stanje u momčadi i najavio je dvoboj s Hajdukom, a u svom stilu se osvrnuo na izostanke s kojima Bili stižu u Koprivnicu...

Velika je utakmica pred Slaven Belupom. Koprivničancima koji su u lošem nizu u goste stiže Hajduk i prava je to šansa da Zoran Zekić sa svojom momčadi prekine slab niz. No, trener priznaje da situacija u ekipi nije bajna.

"Odmorili smo se za praznike, dobro smo radili ovaj tjedan. Približava se kraj sezone i svi su mentalno i fizički umorni, a imamo i dosta problema s ozljedama. Imamo dosta i kartoniranih i izići ćemo u kombiniranom sastavu. No, to ne smije biti alibi jer nismo već dugo pobijedili. Ne mogu reći da smo loše igrali, u Šibeniku je prvo poluvrijeme bilo mlako, drugo bolje."

Motiva kod Slavena neće nedostajati, stiže Hajduk i to je uvijek velika prilika za sve igrače.

"Imamo jakog protivnika ispred sebe, u jako su dobrom momentu. Imamo pregršt motiva, znamo da će biti dobro popunjene tribine, nadamo se da će i netko navijati za nas", rekao je, pa nastavio o šansi da se prekine negativan niz:

"Motiva uvijek ima, ali nekad si u dobrom trenutku, nekad nisi. Čak analizirajući utakmice s Osijekom i Dinamom, nismo baš bili podređeni. U određenim trenucima smo bili jako dobri, ali nismo bili opasni prema naprijed. Svaku utakmicu se nadam da će biti bolje, igrači moraju imati individualni motiv da se pokažu. Ove sezone nismo imali istakanutog pojedinca pa očekujem da ćemo biti jaki kao momčad pa da će se iz toga ostvariti neki pojedinac."

Zekić posljednjih mjesec dana nije zadovoljan formom pa samo gleda na svoju momčad, a ne na to da može utjecati na Hajdukove šanse za naslov.

"Možda sam pokazao neku nervozu i nezadovoljstvo u zadnje vrijeme. Mene ne zanima s kim igramo, mi zbog sebe moramo biti motivirani. Nije to samo obveza, već i životna radost. Ne razmišljam o Hajdukovoj situaciji i problemima, razmišljanjima. Moramo gledati na sebe, pokazali smo ove sezone da možemo igrati sa svima."

O imenima koja će izostati Zekeić nije htio, ali je ponovio da će sigurno imati 11 igrača koji će dati sve od sebe.

"Napravili smo dosta promjena na zimu, izgubili smo u rosteru neke igrače iz prvih 11, promovirali neke mlade. Nažalost, imamo stalnih problema s ozljedama i kartonima pa dosta moramo mijenjati taktički i u postavkama. No, sve je to dio nogometa, vjerujem da će dečki koji izađu na teren dati sve od sebe."

Hajduk tradicionalno ne prolazi najbolje u Koprivnici, a sad stiže i bez udarnog dvojca Nikole Kalinića i Marka Livaje.

"Brojke su zanimljive, ali statistika je jedno, a stvarnost drugo. Što se tiče Kalinića i Livaje, pa i ja igram stalno bez Kalinića i Livaje i bez publike i to je razlika od ovih 30-ak bodova. Oni imaju svojih problema, mi svojih. No, kad počne utakmica ne razmišljaš o tome, ono što imaš je najbolje. Naravno da mi je zbog nas drago što oni neće igrati zbog svojih kvaliteta, ali mi nije drago zbog nogometa", iskren je bio Zekić.

FOTO: HINA/Danijel Kasap

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!