Tenis

Sabalenka zaustavila veliki niz Kontaveit, Swiatek nepobjediva

Branimir Korać • petak, 22.04.2022.
Sabalenka zaustavila veliki niz Kontaveit, Swiatek nepobjediva
Foto: EPA

Odigrani su četvrtfinalni susreti na WTA turniru u Stuttgartu gdje iznenađenja nije bilo. Favoritkinje su dobro odradile svoj dio posla.

Najbolja afrička igračica Ons Jabeur zaustavljena je u četvrtfinalu porazom u tri seta od Paule Badose. Jabeur je u prvom setu prokockala dvije set lopte i izgubila ga s 11:9 u tie-breaku, drugi je dobila vrlo uvjerljivo da bi u trećem propustila četiri break lopte u trećem gemu pa nakon toga izgubila igru i otišla u poraz.

Prekinut je ogroman niz pobjeda u dvorani Anett Kontaveit. Zaustavila ju je Arina Sabalenka koja je slavila u tri seta uz sjajno odrađen treći set u kojem je ispustila samo jedan gem.

Zaustavljena je i Njemica s pozivnicom Laura Siegemund koja Stuttgart pamti po osvajanju turnira 2017. godine i finalu godinu dana ranije kada je iz kvalifikacija stigla do borbe za titulu. Ovdje ju je zaustavila Ljudmila Samsonova u dva seta.

Prva igračica svijeta Iga Swiatek i dalje nije izgubila set, a ovdje je s dva puta po 6:4 bila bolja od Emme Raducanu. Za Swiatek je ovo 21. uzastopna pobjeda, a zadnji poraz upisala je još u veljači u Dubaiju gdje je bolja bila Jelena Ostapenko.

WTA Stuttgart, četvrtfinale:
Arina Sabalenka (-, 3) - Anett Kontaveit (Estonija, 5) 6:4, 3:6, 6:1
Paula Badosa (Španjolska, 2) - Ons Jabeur (Tunis, 7) 7:6(9), 1:6, 6:3
Iga Swiatek (Poljska, 1) - Emma Raducanu (Velika Britanija, 8) 6:4, 6:4 Ljudmila Samsonova (-) - Laura Siegemund (Njemačka) 7:5, 6:3

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!