Nogomet

Dambrauskas: 'Svi moramo biti svjesni da su tri boda bitna i vrijede isto i protiv Dinama i Slavena'

Branimir Korać • subota, 23.04.2022.
Dambrauskas: 'Svi moramo biti svjesni da su tri boda bitna i vrijede isto i protiv Dinama i Slavena'
Foto: FaH

Još jedna sudbinska utakmica je pred Hajdukom, ovaj put u Koprivnici kod Slaven Belupa. Valdas Dambrauskas neće moći računati na Marka Livaju i Nikolu Kalinića...

S punom vjerom u pobjedu Valdas Dambrauskas priprema momčad za gostovanje kod Slaven Belupa. Traže se tri boda, a puno je lakše nakon što je svladan Dinamo.

"Ne bih ulazio u utakmicu da ne vjerujem. U dobrom smo momentumu, imamo iza sebe dobru utakmicu i naši igrači su junaci jer moraš imati puno karaktera da pobijediš u takvoj utakmici, puno žrtvovanja i predanosti. Sutra moramo raditi isto, sada su svaka tri boda zlata vrijedna, remi i poraz nisu opcije. Ako želimo nastaviti sanjati, moramo do pobjede. Ne možemo negirati da postoji pritisak, ali moramo do pobjede kao i u prošlom susretu."

Podrška koju momčad ima je ogromna, pune tribine sve više su prednost za Splićane.

"Vjerujem da sve ovo što stvaramo i radimo ne može se ostvariti za dan. Imamo sada već nekoliko utakmica protiv Dinama, Osijeka, Rijeke s punim tribinama i osjećamo da je samo pitanje vremena kada ćemo te pune tribine koristiti kao naše oružje. Zato je ovaj klub toliko jedinstven, ima takvu tradiciju, jedinstvo s navijačima."

Što se tiče situacije u momčadi, definitivno nema Livaje i Kalinića.

"Situacija nije idealna, Atanasov i Grgić još uvijek rade odvojeno, Grgića očekujemo sljedeći tjedan, Livaja i Kalinić imaju kartone. Bit će promjena u momčadi, ali nikada to nećemo koristiti kao ispriku, tko god bude igrao moramo ići na pobjedu."

Dambrauskas ima ideju kako se suprotstaviti Slaven Belupu.

"Imam ideju, ali kasne odluke mogu nešto promijeniti. Imam plan, igrači o tome sve znaju, na tome radimo i analizirali smo sve. Na igračima je da to i ostvare na travnjaku. Svi moramo biti svjesni da su tri boda bitna, tri boda isto vrijede i protiv Dinama i Slavena."

"Kalinić i Livaja ne mogu igrati stoga će ući dvojica novih igrača. Tko će biti ta dvojica, mislim da nije preteško predvidjeti."

Koprivničance cijeni i smatra ih jednom od najkonstantnijih momčadi u ligi.

"Vjerujem da je Slaven jedna od najstabilnijih momčadi u ligi. Ne mijenjaju previše stil igre, rade isto tijekom utakmica, ima dobra razdoblja tijekom sezone, onda ne tako uspješna razdoblja. To je momčad koja igra vrlo srčano i organizirano te s dubokim blokom. Vjerujem da znamo dobre strane i kako ga zaustaviti. Ako odradimo posao kao u srijedu, vjerujem da ćemo imati šanse za pozitivan rezultat."

Posebne pohvale zaslužio je Jan Mlakar koji odrađuje veliki posao kada god se to od njega zatraži.

"Nemam dovoljno riječi za pohvaliti ga, način na koji se ponaša i radi, jedan je od najstabilnijih igrača u svlačionici. Uvijek ima emocije pod kontrolom, nikada nije nervozan i ne paničari, nikada arogantan i presamopouzdan, treneri uvijek vole imati takve igrače."

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!