Nogomet

Čačić: 'Za utakmicu protiv Gorice računat ću samo na najsvježije i najraspoloženije'

Branimir Korać • subota, 23.04.2022.
Čačić: 'Za utakmicu protiv Gorice računat ću samo na najsvježije i najraspoloženije'
Foto: FaH

Ante Čačić ponovno je na klupi Dinama i to s imperativom osvajanja titučle prvaka u ovih zadnjih pet kola HT Prve lige...

Ante Čačić svjestan je što ga čeka, težak i neugodan protivnik, ali Dinamo i nema previše prostora za posrtaje.

"Deset godina je stvarno brzo prošlo, ali ja se u Dinamu osjećam kao doma, pokojni otac me kao petogodišnjaka doveo na Maksimir i faktički se od tada ne odvajam od Dinama kao navijač pa kasnije i trener. Momčad sam zatekao na prvom mjestu, imam privilegiju s ovom momčadi sačuvati trenutnu poziciju. Ispred nas je pet utakmica i imamo imperativ da u svakoj budemo bodovno što učinkovitiji. Prva je na redu Gorica koja je svakome u ligi bila tvrd orah. Imala je i Gorica svojih turbulencija, ali dolaskom Samira Toplaka i ona se stabilizirala i sigurno da postoji respekt prema njima. Međutim mi imamo kvalitetu na koju se moramo usredotočiti i učiniti sve da je u svakoj utakmici nastavimo prezentirati. Utakmica koja nas sutra čeka je izuzetno važna, s momčadi sam svega dva treninga, zatekao sam momčad u dobrom stanju, možda je jedino loša izvedba i negativan rezultat u Splitu ostavio traga na psihi, ali već vidim da igrači dosta dobro djeluju, da će biti dovoljno spremni za ovu utakmicu. Za tu utakmicu računat ću na igrače za koje ću smatrati da su najsvježiji i najraspoloženiji i koji budu mogli ostvariti ono što smo rekli, a to je da budu bodovno učinkoviti kroz veliko zalaganje i disciplinu dođe do izražaja naša neosporna kvaliteta", kaže Čačić.

Dio igrača je daleko od idealnog stanja.

"Obavio sam razgovor s pojedincima i skupno u svlačionici, trebaju znati i biti uvjereni u ono što zaista jesu. Cijela Hrvatska govori da Dinamo ima najveću koncentraciju kvalitete, a na njima je da sada to i potvrde. Moramo se nastojati nametnuti, imati kontroliranu dominaciju, nastojati sa što više igrača ući u završnicu i stvoriti što više prilika te ulaziti u situacije za postizanje golova. To je ono što Dinamo treba krasiti s obzirom na kvalitetu koju imamo."

Gorica je uvijek Dinamu bila težak protivnik i to može biti samo hendikep za ovu momčad.

"To što nikada nije bilo lako protiv Gorice treba nam biti dodatni motiv. Znamo da igramo protiv dobrog protivnika, čvrstog i da tu trebamo dati svoj maksimalni obol. Morat ću nakon ovog treninga odlučiti koji su to igrači koji mogu početi utakmicu i s kojima možemo odraditi ovu utakmicu."

AS nekim igračima Čačić je već ranije surađivao.

"Drago mi je da je Ademi jedan od stožernih igrača i kapetan momčadi, u reprezentaciji je bio i mali Luka Ivanušec koji je tada čak i postigao gol čime je praktički najmlađi strijelac kada je u pitanju A selekcija. I Livaković je bio među trojicom vratara u kvalifikacijama za odlazak u Rusiju. No sve igrače uglavnom poznajem, pratio sam ih i cilj je zadržati prvo mjesto."

Ademi i Ivanušec su među onima koji su već surađivali s Čačićem.

"Ima u ovom trenutku igrača koji nisu u stanju svih 90 minuta održavati visok ritam i velika je stvar što možemo raditi pet izmjena tako da možemo kroz izmjene utakmicu energetski pokriti. Mislimo tu na Ivanušeca, ali i Ademija koji je isto tako na neki način rekonvalescent jer nema dovoljno pravih treninga s obzirom na ozljede. Prebrodit ćemo ovu utakmicu, imamo hvala Bogu dosta zdravih igrača."

Dinamo ni u ovom susretu neće biti kompletan.

"Theophile ima kartone, ozlijeđeni su Luka Menalo, Štefulj i Bartol Franjić. U ne baš najboljem stanju je i Dino Perić, ali može biti na klupi."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!