Nogomet

Zekić: 'Nisam bio sretan nakon utakmice s Hajdukom kako smo izgledali, jedino je valjala atmosfera'

Mihaela Bradovski • petak, 29.04.2022.
Zekić: 'Nisam bio sretan nakon utakmice s Hajdukom kako smo izgledali, jedino je valjala atmosfera'
Foto: FaH

Slaven Belupo u subotu će ugostiti Goricu, a Zoran Zekić nada se kako će se njegova momčad malo trgnuti i odigrati dobru utakmicu iako pravog rezultatskog pritiska nema...

Zorean Zekić svjestan je da Slaven Belupo ne izgleda dobro i da se neke stvari trebaju podići i promijeniti. Teško je kada nema nekog velikog rezultatskog motiva.

"Pripremali smo se kako jesmo, ne želim biti negativan, takva nam je situacija jer ne možemo baš puno na tablici. Nekada fali malo motiva, meni to baš i nije jasno, ali dobro. Ne mogu reći da sam se pomirio s tim, ne bih se htio previše živcirati. Gorica je jako dobra ekipa i nadam se da će moji dečki pokazati karakter. Protiv Hajduka je voljni moment bio dobar, ali takav treba biti uvijek."

Goričani su svoju krizu proživjeli pod vodstvom Krune Rendulića.

"Gorica je bila odlična, ali upala je u tu neku crnu rupu, na žalost dogodila se mom prijatelju Renduliću. Toplak je majstor u takvim situacijama i brzo je podignuo momčad i stvarno dobro izgledaju. I ovo protiv Dinama je bilo dobro, ne samo da su bili ravnopravni nego su u određenim trenucima bili i bolji. Imaju dosta kvalitete, sve smo to izanalizirali i nadam se da ćemo biti na nivou."

Slaven jako teško dolazi i do prilika i pogodaka.

"Od momčadi koja je igrala visoki presing i koja je stvarala šanse, upali smo u trenutak koji je poražavajući za mene kao trenera. I ne stvaramo prilike, teško ćeš zabiti gol ako imaš centaršut, a u 16 metara jednog ili dva igrača. Dosta razgovaramo, igrači su svjesni, mentalno stanje je najbitnije. Ako tu nisi spreman, onda imaš sto drugih problema. Nadam se da ćemo sutra biti opasniji. Nisam bio sretan nakon utakmice s Hajdukom kako smo izgledali. Jedino je valjala atmosfera, sutra je neće biti pa se sami moramo potruditi."

Zekić je bio napadač i ističe kako igrači moraju biti opsjednuti time kako zabiti gol.

"Nisam ja bio klasan napadač, ali kada sam išao na utakmicu jedini cilj mi je bio da zabijem gol. Nije me zanimalo kakav će biti dojam, pa čak iskreno nekada ni kako će momčad proći, bilo mi je bitno da ga ja zabijem. Kad si napadač, ne možeš biti drugačiji. Bio sam na pragu dolaska u Slaven 2002. godine pa sam rekao ljudima u klubu da ne znam što bi Mario Dodik i ja zajedno trebali raditi na terenu. Mi bi se potukli i ne bi dodali loptu jedan drugome loptu. Ako nemaš veliku želju zabiti kao napadač, onda ga ne možeš zabiti ni slučajno. Sve je manje pravih napadača, razlozi su malo dublji, možemo o tome pričati dugo. Imamo sreće da su ove sezone Livaja i Drmić takvi kakvi jesu i tu na žalost priča o golgeterskom učinku napadača staje. Tu je i mali Beljo, a svi ostali pate se. Mi imamo Krstanovića koji je već u godinama i ne možemo se i na njega oslanjati uvijek. No osim njega mi ni nemamo klasičnog napadača. Bilo bi dobro da i netko iz drugog plana zabije, zaista se ne mogu sjetiti kada je zadnji put moj vezni igrač zabio ili kada je netko pucao s 25 metara. Premalo je odlučnosti, previše se igra ziheraški."

S obzirom da nema borbe za Europuu ili opstanak, lagano mse slaže priča za sljedeću sezonu.

"Svi smo svjesni da moramo osvježiti momčad kako god znamo i možemo, probat ću iskoristiti i svoje ime i prezime da dovedemo nešto kvalitetnije, mlađe, brže... To nisu floskule, mi moramo početi stvarati igrače, ne želim da nam se dogodi situacija kao što se Slavenu dogodila prošle godine pa da krene panika. Malo je vremena, a puno posla."

FOTO: HINA/Daniel KASAP

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!