Ostali sportovi

Američki tinejdžer postavio četvrto vrijeme svih vremena na 200 metara

Matej Kačan • nedjelja, 01.05.2022.
Američki tinejdžer postavio četvrto vrijeme svih vremena na 200 metara

Mladi američki sprinter Erriyon Knighton postavio je četvrto vrijeme svih vremena na 200 metara i još je jednom spustio vlastiti juniorski rekord koji je oborio od Usaina Bolta...

Sjajni američki sprinter, tek 18-godišnji Erriyon Knighton nastavlja oduševljavati. Mladić koji je prošle godine sa samo 17 godina oborio juniorske rekorde Usaina Bolta postavio je nove granice i postao je četvrti najbrži čovjek na 200 metara ikad.

Knighton je držao U-20 rekord s 19.84, a u subotu ga je u Baton Rougeu spustio na 19.49, što je četvrto vrijeme ikad i najbrže istrčana utrka još od OI u Londonu 2012. i Boltove pobjede.

Svjetski rekord koji drži Bolt je na 19.19, a ispred američkog mladića su samo Yohan Blake i Michael Johnson sa svojim vremenima.

Knighton gotovo svakim nastupom ispisuje povijest pa je tako četvrtim mjestom na OI u Tokiju na ljeto postao najmlađi američki trkač na OI od 1964. godine.

Bolt je, za usporedbu, na 200 metara ispod 19 i pol sekundi trčao četiri puta, ali je prvi put to napravio tek na OI 2008., dan prije 22. rođendana. Čini se da zato imamo novog povijesnog velikana u nastajanju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!