Ostali sportovi

Puljiz: 'Još nisam svjesna svog uspjeha, iako sam znala da svakog mogu pobijediti'

Matej Kačan • utorak, 03.05.2022.
Puljiz: 'Još nisam svjesna svog uspjeha, iako sam znala da svakog mogu pobijediti'

Iako je od bronce u Sofiji prošlo nekoliko dana uz prigodnu proslavu, Ana Viktorija Puljiz priznaje da još nije svjesna koliki je uspjeh postigla...

Hrvatska džudašica Ana Viktorija Puljiz gostovala je na HRT-u u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" nakon osvajanja brončane medalje na EP u Sofiji.

Puljiz je uspjeh već dobrano proslavila, ali i dalje mlada džudašica nije svjesna veličine svog pothvata.

"Dojmovi se još nisu u potpunosti slegli, jako sam sretna, proslavila sam medalju sa svojom obitelji i prijateljima. Još ne mogu vjerovati koji sam uspjeh postigla. Znala sam da mogu svakoga pobijediti, ali još ne vjerujem", rekla je.

Najveća podrška na njenom sportskom putu je obitelj.

"To mi je najbitnije, nakon srednje škole i faksa, moraš žrtvovat neke stvari i motivira te kad imaš obitelj koja je uz tebe."

Na putu do medalje trebaju se preskočiti neke jake suparnice, a Puljiz je izdvojila najtežu.

"Bila je to Talijanka, unatoč tome što me izbacila Njemica. Razlog je taj što je Talijanka ima dvije olimpijske medalje u zadnjih deset godina, najveći šok mi je bio kad sam nju pobijedila. Tada sam shvatila da mogu doći do medalje."

Slijedi mali odmor pa povratak treninzima.

" Sada kratki odmor, nekoliko dana, a onda se vraćam treningu i pripremama, mislim da ću sljedeći nastup imati na Mediteranskim igrama", kazala je Puljiz.

FOTO: Gabi Juan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!