Nogomet

Šikić: 'Stvari u odnosu su se okrenule zbog Dinama, i mi bi se borili za naslov s Drmićem ili Livajom'

Matej Kačan • utorak, 03.05.2022.
Šikić: 'Stvari u odnosu su se okrenule zbog Dinama, i mi bi se borili za naslov s Drmićem ili Livajom'
Foto: FaH

Direktor Lokomotiva Božidar Šikić bez zadrške je komentirao Dinamovu lošu sezonu, kao i odlične igre svoje mlade ekipe...

Nakon što je Lokomotiva opet uzela bodove Dinamu i iznova zakomplicirala borbu za titulu, zanimljiv intervju za SN dao je direktor kluba Božidar Šikić. U nagloj promjeni odnosa Lokomotive i Dinama, kao i uzbudljivoj utrci za prvaka, Šikić vidi jednog krivca - sami Dinamo.

"Što radimo Dinamu? Pitanje jest što Dinamo radi sam sebi. Nije bitno što im drugi, uključujući i nas rade... Oni su sami sebi najveći problem. Pa stvari su se okrenule zahvaljujući Dinamu. Ne želim sad otvarati neke teme, jer me baš briga, zašto bih se nekome zamjerio? Ali kazat ću ovo, jer uvijek govorim što mislim. Dinamo ovog trenutka nema momčad. Kad je Dinamo imao momčad, onda nije imao problema ni s kim, a najmanje s Lokomotivom. U to doba njihove snage, bio je petnaestak bodova ispred ostalih. Pričamo svi o ovosezonskom uzbudljivom prvenstvu, zar ne? Međutim, prvenstvo je tako neizvjesno zato što je Dinamo oslabio, a ne zato što su drugi mnogo bolji. To je isključivi problem maksimirskog društva", analizirao je.

Šikić je ocijenio da Lokomotiva nekad nije uzimala bodove Dinamu zbog snage i nadmoći Modrih, a ne zbog sestrinskog odnosa. Potom je prokomentirao da ovoj ekipi za sam vrh nedostaje jedna prava klasa od igrača.

"Da je Lokomotiva imala u svojoj momčadi Drmića ili Livaju, bila bi na mjestu ovih koji se bore na naslov prvaka, i mi bismo se borili za titulu! Mi sa svima igramo dobro. Mi imamo mladu, rastrčanu momčad."

Momčad je nakon prošlosezonske kalvarije i kasnog ostanka preporodio Silvijo Čabraja koji je pomladio momčad i napravio je hit prvenstva. Opet usporedba s Dinamom, ovaj put s trenerske strane.

"Ja uvijek pogodim s trenerom! Dinamo očito nije pogodio sa svojima... Da ne pričam dalje. Dinamo je problem sam sebi. Bavi se sa stvarima kojima se ne treba baviti, kupuje igrače koje ne treba kupovati. Objektivno, Dinamo igra loše, čitavu sezonu. A vi se sad kao čudite zašto smo im uzeli sedam bodova. Pa zato što mi u svojim omjerima čitavu sezonu igramo dobro. Kod nas je šest ili čak više aktualnih juniora igralo za prvu momčad! Plus jedan kadet... Dakle, igrali smo s puno klinaca kroz sezonu, a jednoga, Roka Šimića smo prodali u Salzburg."

Najavio je Šikić i nove prodaje premda bi ova ekipa s malo više iskustva i zajedničkog igranja sigurno mogla svima zapapriti još više.

"Ne možemo ostati ovakvi. Nama nitko ne pomaže, mi živimo od prodaje svojih igrača. Mi ćemo na ljeto nekoga morati prodati, da bismo preživjeli. Kad prodajete, uvijek prodajete najbolje, ne možeš prodati najlošije. Dakle, nećemo više u rosteru imati neke naše najbolje igrače, ali će doći neki novo klinci, opet će se za godinu dana pričati o njima i o dobroj Lokomotivi", zaključio je.

FOTO: HINA/Damir Senčar

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!