Košarka

Sunsi i Sixersi povećali vodstva usprkos odličnim partijama Maxeya i Dončića

Matej Kačan • četvrtak, 05.05.2022.
Sunsi i Sixersi povećali vodstva usprkos odličnim partijama Maxeya i Dončića
Foto: EPA

U drugom paru utakmica druge runde doigravanja i dalje nema breakova. Phoenix Sunsi i Miami Heat napuštajau domaći teren s 2-0 i bez poraza idu na turneje u Philadelphiju i Dallas...

Prva momčad Istoka i dalje nastavlja opravdavati status favorita, pogotovo protiv Philadelphia 76ersa kojima nedostaje Joel Embiid. Kamerunac je upitan i za treću utakmicu, a teško će biti ikakve drame bez njega.

U drugoj utakmici Tyrese Maxey dao je sve od sebe za Sixerse, ubacio je 34 poena, ali opet Sixersi nisu bili ni blizu i idu u Philadelphiju s 0-2 zaostatkom.

Gotovo cijelo vrijeme Miami je vodio, a zadnje nade Sixersa ugasila je 10-0 seerija početkom četvrte koja je osam razlike i šanse za dolazak u egal pretvorila u 18 razlike i uvjerljivu pobjedu. Na kraju je bilo 119:103 na semaforu.

Opet je Heat bio momčadski raspoložen, a kao pojedinac istaknuo se Jimmy Butler s 22 poena i 12 asistencija. 23 poenauz devet skokova imao je Bam Adebayo, dok su s klupe Tyler Herro i Vic Oladipo zabili 18 i 19 poena.

Kod Sixersa Maxeyu su se pridružili Tobias Harris s 21 ubačajem i James Harden s 20, ali i lošim šutom od 6/15 uz devet asistencija.

Drame nije bilo ni u Phoenixu, Luka Dončić nije dobio pomoć ni suigrača s više od 16 poena u uvjerljivom porazu od Sunsa koji su šutirali s preko 50 posto uspješnosti za tricu i 64.5 ukupno iz igre.

Zatrpali su jednoj od najboljih obrana lige koš sa 129 poena, a Dončić sam nije mogao Dallas povući preko 110 pa je rezultat okruglih 20 koševa razlike za aktualne finaliste i serija se seli u Teksas.

Imao je Dallas dobrih trenutaka u drugoj dionici i vodstvo na poluvremenu, ali sve se slomilo u četvrtoj kad su Sunsi ubacili čak 40 poena i slomili otpor Mavsa te pobjegdli na konačnu razliku. Chris Paul održao je još jedno predavanje s 14 poena u četvrtoj četvrtini od 28 svojih ukupno.

To je utakmicu s potencijalom drame pretvorilo u gaženje, a Paul je imao i osam asistencija te šest skokova. 30 poena dodao je Devin Booker, a 15 uz sedam skokova Jae Crowder. Dončić je završio s 35 poena uz sedam asistencija, dok je Reggie Bullock zabio 16.

FOTO: EPA/Rhona Wise

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!