Nogomet

Čačić: 'Za Osijek je ovo eliminacijska utakmica, a mi ne smijemo gledati niti semafor, niti ljestvicu'

Branimir Korać • subota, 07.05.2022.
Čačić: 'Za Osijek je ovo eliminacijska utakmica, a mi ne smijemo gledati niti semafor, niti ljestvicu'
Foto: FaH

Dinamo u nedjelju od 20 sati na Maksimiru dočekuje Osijek, a Ante Čačić prebacuje pritisak na stranu Osijeka kojem je ovo utakmica biti ili ne biti, ne igra mu ništa osim pobjede...

Ante Čačić u najavi dvoboja protiv Osijeka istaknuo je kako je svjestan uloga pa i činjenice da pobjeda u ovom susretu Dinamo može pogurati do titule prvaka.

"Vrlo bitna utakmica, prava natjecateljska, u igri su tri velika boda. Utakmica u kojoj se možemo približiti tituli, odnosno Osijeku da ostane u toj utrci. Utakmica se očekuje u dobrom raspoloženju, imamo sitnih problema, neki neće biti spremni, ali imamo dobar fond igrača koji mogu odgovoriti zahtjevu. Veselim se i interesu navijača, utakmica u Kranjčevićevoj je pokazala koliko su nam navijači vjerni, oni su nam sad itekako potrebni."

Broj onih koji neće moći konkurirati nije mali.

"Štefulj, Bulat, Franjić, priključio im se Perić, vidjet ćemo može li Emnreli. Probat ću koristiti one koji su sto posto fit da utakmicu možemo pokriti 90 minuta. Menalo i Špikić su povratnici i nisu u pravom ritmu, ali uz pet izmjena, siguran sam da ćemo ih moći koristiti. Theophile neće moći, osjetio je koljeno."

Veći pritisak je na strani Osijeka koji u ovoj utakmici može ispasti iz borbe za titulu.

"Za njih je ovo eliminacijska utakmica. Oni neosvajanjem tri boda praktički gube priključak, a u slučaju pobjede ostaju u utrci. Ne smijemo gledati ljestvicu i semafor, ako budemo pravi i uz malo sportske sreće da rezultat bude pravi. Osijek je vrlo kvalitetan, to je momčad koja ima istog trenera dvije godine, morat će malo više riskirati. Imaju kvalitetne napadače i igrače koji izvana mogu ugroziti gol."

Dinamo će i u ovom susretu krenuti napadački i po sva tri boda.

"U svakoj utakmici idemo na pobjedu, ali puno je veći imperativ za Osijek. Za nas se ništa neće promijeniti, mi ćemo svakako biti prvi, sve je u našim rukama, sutra nije biti ili ne biti, ali moramo biti na svom nivou i napravit ćemo sve za pobjedu."

Neizbježno je pitanje o statusu Brune Petkovića.

"Petković je cijelo vrijeme tu, trenirao je kvalitetno, pred utakmicu ćemo odčuičiti kako ćemo ga koristiti."

Nakon dobrog nastupa protiv Gorice, Dianmo je ponovno podbacio protiv Lokomotive.

"I nakon utakmice sam rekao da je bod velik s obzirom kako smo izgledali, posebno u prvom dijelu. Premalo smo napravili za sva tri boda. Nismo se dobro adaptirali na vrijeme, gubili druge lopte, puno griješili, bilo je puno razloga. Srljali smo iz greške u grešku, tek ulaskom Mišića bili smo povezaniji i smisleniji. Sjetite se kako je izgledao Real protiv Barce pa je kasnije napravio niz. Dinamo se ne smije dovesti u situaciju da ispadne iz utakmice i počne preskakati igru, moramo nastojati kontrolirati utakmicu."

Bit će ovo prvi put da se sastaju Bjelica i Čačić.

"Bjelica je moj mlađi kolega, prvi put se susrećemo u utakmicama, želim mu puno uspjeha u karijeri koja je dosad bila dobra i kvalitetna. S Osijekom je napravio puno, momčad koju se respektira i nastoji doći do trofeja. Tu utakmicu neće dobiti trener nego igrači na terenu, a mi smo samo potpora."

Inače, dosad je prodano gotovo 9.000 paketa za utakmice protiv Osijeka i Hajduka.

FOTO: HINA/Tomislav PAVLEK

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!