Košarka

Potpuni povratak Sixersa i Mavericksa, hoće li peta utakmica biti ključna?

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.05.2022.
Potpuni povratak Sixersa i Mavericksa, hoće li peta utakmica biti ključna?
Foto: EPA

Nerijetko peta utakmica u ovakvim ravnopravnim serijama bude ključna. U ove dvije serije zasad nema krivog koraka na domaćem parketu, a netko će nakon pete utakmice doći do "meč lopte"...

Philadelphia 76ers - Miami Heat 116:108 (2-2)

Philadelphia se potpuno vratila u seriju protiv Miamija. Poravnala je na 2-2 slaveći na svom parketu u obje utakmice, a to se poklopilo oporavkom Joela Embiida što je ujedno i pokazalo koliko je Embiid važan za Sixerse i što im predstavlja.

Još uvijek nije na svom najboljem izdanju, ali nije niti daleko i bit će i u ovoj seriji ključan faktor. Noćas mu se priključio i James Harden koji je također odigrao jako dobru utakmicu i kada se spoje njihovi kvalitetni nastupi, Sixerse nije lako dobiti.

Pred Miamijem je težak posao, ne smije izgubiti sljedeću utakmicu u kojoj će biti domaćin jer se pokazalo kako ima problema u Philadelphiji. Ukoliko izgubi prednost domaćeg terena, mogao bi se jako približiti ispadanju.

"Imao sam osjećaj da će James odigrati veliku utakmicu i tako je i bilo. Moglo se to osjetiti u zraku", poručio je nakon susreta Doc Rivers.

Miami zasad ima raspoloženog Jimmyja Butlera, ali on jedini kroz ovu seriju konstantno drži visoku razinu, ostali su dosta oscilirali u ove četiri utakmice.

Butler je noćas ubacio 40 poena uz šest asistencija, Bam Adebayo dodao je 21 poen uz sedam skokova, a Tyler Herro 11 poena i deset skokova.

Kod pobjednika Harden je završio s 31 poenom i devet asistencija, a Embiid 24 poena uz 11 skokova.

Dallas Mavericks - Phoenix Suns 111:101 (2-2)

Dallas Mavericksi s 20 trica "izbombardirali" su Phoenix Sunse koji su tako izgubili obje utakmice na gostujućem parketu ni Mavsi su se potpuno vratili u seriju.

Sunsi su imali problema, osobne pogreške Chrisa Paula značajno su ih izbacile iz takta i s njegovom smanjenom minutažom teško su se nosili s vrlo kvalitetnim Dallasom.

Mavericksi su od početka susreta izgledali jako dobro, šuterski raspoloženo i odmah su preuzeli kontrolu. U drugom poluvremenu taj šut je ipak stao, ali bez obzira na to održavali su prednost i nisu dopustili Sunsima da se vrate u utakmicu.

Paul je utakmicu završio sa šest prekršaja, odigrao je svega 23 minute i nije bio zadovoljan sudačkim odlukama, ali niti svojom reakcijom. Svjestan je da je mogao i racionalnije i pametnije reagirati.

Luka Dončić predvodio je Dallas s 26 poena i 11 asistencija, a jednu od najboljih utakmica u karijeri odigrao je Dorian Finney-Smith s 24 poena, osam skokova i osam ubačenih trica.

Kod Sunsa Devin Booker bio je na 35 poena i sedam asistencija, Jae Crowder dodao je 15 poena i šest skokova, a Deandre Ayton 14 poena i 11 skokova.

FOTO: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!