Košarka

Milwaukee tijesno, Golden State uvjerljivo do novih prednosti u serijama

Matej Kačan • nedjelja, 08.05.2022.
Milwaukee tijesno, Golden State uvjerljivo do novih prednosti u serijama
Foto: EPA

Košarkaši Milwaukee Bucksa i Golden State Warriorsa na domaćem su terenu vratili svoju prednost u serijama polufinala konferencija. Warriorsi su to učinili mnogo lakše i uvjerljivije od Bucksa...

Milwaukee Bucksi ipak nisu dopustili vraćanje breaka Celticsima u seriji. Bucksi su slavili u svojoj prvoj utakmici kod kuće i tako su poveli s 2-1 u seriji i zasad obranili prednost domaćeg terena koju su stekli u prvoj utakmici u Bostonu.

Ipak, malo je nedostajalo da sve bude drukčije. Kroz čitav susretu uglavnom su vodili Bucksi, pogotovo u trećoj dionici kad su bili mnogo bolji pa su pobjegli i na 13 razlike. No, pogonjeni sjajnim Alom Horfordom Celticsi se vraćaju u završnici.

Imao je Boston i 100:99 vodstvo u završnici, no Giannis Antetokounmpo pa Jrue Holiday zabili su vrlo važne koševe za 103:100. Potom je loptu u ruke uzeo Marcus Smart kojeg je Holiday faulirao.

Htjeli su Celticsi tri bacanja jer su tvrdili da je Smart bio u šutu, ali dobili su dva. Pogodio je prvo, drugo namjerno promašio i uzeo svoj skok. Novi šut opet je promašio, a onda su na obruču loptu u koš probali pogurati Robert Williams i Horford.

Horford je u tome i uspio, ali zakasnio je za koju stotinku i vrijeme je već isteklo pa aktualni prvaci uzimaju jako važnu pobjedu. Giannis je odigrao brutalnu partiju za pobjednike s 42 poena, 12 skokova i osam asistencija, dok je Holiday dodao 25 uz sedam skokova.

Kod Celticsa je Jaylen Brown ubacio 27 uz 12 uhvaćenih lopti, a Horford je imao četiri skoka više i pet poena manje. Jayson Tatum je razočarao s tek 10 poena i šutom iz igre 4/19.

Mnogo lakše je bilo Golden State Warriorsima koji su dobili prave partije od svojih najvećih zvijezda i odradili su posao s uvjerljivih 142:112. No, kako je to sad već i običaj u ovoj seriji, opet nisu svi završili utakmicu.

Ovaj put je zbog ozljede "otpala" najveća zvijezda Grizzliesa Ja Morant. On već ima problema s koljenom koje je izgleda opet natukao u jednom duelu s Jordanom Pooleom u kasnoj fazi utakmice pa je izašao iz igre.

Možda je ozljeda, a možda samo oprez jer Grizzliesi u tom trenutku nisu bili u poziciji za pobjedu i borbu. Warriorsi su od početka polako gradili vodstvo,mogli su na poluvremenu imati i više od sedam razlike, ali sve je sjelo na svoje mjesto u trećoj četvrtini.

Tad je razlika skočila na 20 poena i povratka nije bilo. Stephen Curry vodio je svoje s 30 poena uz šest asistencija, 27 je dodao Poole, a 21 Klay Thompson. Morant je usprkos ozljedi skupio 34 poena i sedam asistencija.

FTO: EPA/KAMIL KRZACZYNSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!