Košarka

Heat i Sunsi uraganskim pobjedama nisu dopustili preokrete, stigli na korak do finala konferencija

Matej Kačan • srijeda, 11.05.2022.
Heat i Sunsi uraganskim pobjedama nisu dopustili preokrete, stigli na korak do finala konferencija
Foto: EPA

Premda su se Philadelphia 76ersi i Dallas Mavericksi u četvrtim utakmicama vratili na izjednačenja u serijama, Heat i Sunsi na domaćem su terenu opravdali status prvih nositelja sigurnim pobjedama...

Još jednom se pokazalo da Philadelphia 76ersi teško mogu bez Joela Embiida. Centar Sixersa koji igra sa zaštitnom maskom zbog ozljede lica je dobio udarac u lice i na terenu se previjao od bolova. Ostao je u igri, ali to nije bio onaj pravi Embiid.

Rezultat se tako znao, Heat je stavio sve što je trebao, Embiid i James Harden nisu bili pravi i na kraju na semaforu svijetli 120:85 za Miami i 3-2 u seriji koju sad Sixersi moraju spašavati na domaćem terenu.

Imao je Heat 12 razlike nakon prve, ali u drugom poluvremenu razbio je suparnika i stigao do izjednačenja za najveću razliku u ovom doigravanju - Sixersi su također s 35 razlike svladali Toronto u prvoj rundi.

Kod Heata bilo je čak sedam dvoznamenkastih, a prvo ime bio je Jimmy Butler s 23 poena, devet skokova i šest asistencija. 19 uz 10 skokova dodao je Max Strus. Kod Sixersa Embiid tek 17 poena, a Harden samo 14.

Nije bilo drame ni u Arizoni. Prva momčad Zapada vodi 3-2 i ide seriju riješiti u Teksas nakon deklasiranja Dallas Mavericksa koje je ostavila na 110:80. Ključna je bila treća dionica u kojoj je Phoenix napravio 33:14 i odjurio.

Pravi je to odgovor nakon dva vezana poraza, a nagovještaj onoga što će se dogoditi bio je početkom treće kad je 11:4 serija na otvaranju poluvremena donijela 61:50 vodstvo. Devin Booker je u seriju ugradio dvije trice, a Sunsi se do kraja nisu osvrtali.

Booker je susret zaključio s 28 poena, 20 je dodao Deandre Ayton uz devet skokova. Kod Dallasa je Luka Dončić zabio 28 i uhvatio deset lopti, dok je Jalen Brunson zabio 21.

FOTO: EPA/Rhona Wise

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!