Nogomet

Ajax dan nakon osvajanja titule predstavio Ten Hagovog nasljednika

Matej Kačan • četvrtak, 12.05.2022.
Ajax dan nakon osvajanja titule predstavio Ten Hagovog nasljednika
Foto: EPA

Nizozemski trener Alfred Schreuder nakon kraja sezone napustit će klupu Club Bruggea i sjest će na onu Ajaxovu, objavio je nizozemski velikan dan nakon osvajanja titule...

Nizozemski velikan Ajax u srijedu je pod vodstvom sad već bivšeg trenera Erika Ten Haga osvojio titulu, svoju 35. u povijesti nizozemske lige, a već dan kasnije predstavio je novog trenera.

Ten Hag odlazi u Manchester United, a na klupi će ga zamijeniti dosadašnji trener Club Bruggea Alfred Schreuder. Nizozemac rođen u Barneveldu također je u borbi za titulu, on se s Bruggeom nada naslovu belgijskog prvaka.

Nakon kraja sezone preuzet će Ajax i to će mu biti četvrti samostalni posao u karijeri. Dosad je vodio Twente kao privremeni pa glavni trener, Hoffenheim u sezoni 2019/20 te Brugge od ove godine. Služio je kao pomoćnik Steveu McClarenu u Twenteu, u Ajaxu pod Ten Hagom, kao i u Barceloni Ronaldu Koemanu te u Hoffenheimu pod Julianom Nagelsmannom.

U Brugge je došao ove zime umjesto Philippea Clementa koji je otišao u Monaco i trenutno s momčadi drži prvo mjesto u Ligi za prvaka nakon četiri kola. S tri pobjede i remijem uspio je preskočiti Royale Union koji je bio prvi nakon regularnog dijela i na odličnom je putu da osvoji naslov.

"Postati glavni trener Ajaxa je čast. Želim ovdje osvajati titule s momčadi koja igra atraktivan nogomet", rekao je Schreuder pri preuzimanju posla.

FOTO: EPA/OLAF KRAAK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!