Tenis

Čilić skoro izveo veliki preokret, Čileanac ipak bolji nakon velike borbe u tri seta

Matej Kačan • četvrtak, 12.05.2022.
Čilić skoro izveo veliki preokret, Čileanac ipak bolji nakon velike borbe u tri seta
Foto: EPA

Osmina finala Rima i Čileanac Cristian Garin ipak su bili nepremostive prepreke za Marina Čilića koji se svojski borio, ali nije mogao protiv lošeg serverskog dana...

Hrvatski tenisač Marin Čilić ipak je zaustavljen u osmini finala Mastersa u Rimu. Nakon što je na rimskoj zemlji izbacio Camerona Norrieja, Čilić je ipak morao položiti oružje pred Cristianom Garinom.

No, Marin je svoju kožu jako skupo prodao i u drugom setu napravio je veliki preokret, a skoro je isto izveo i u trećem setu gdje je ipak na kraju ponestalo snage i mirnoće u posljednjem servis gemu.

Čilić je imao veliku priliku već u prvom setu, napravio je 15:40 pri 2:1, ali Garin ipak spašava četiri break šanse u tom gemu pa sam radi dva breaka i prvi set uzima sa 6:3.

U drugom setu nije dobro krenulo za Marina, opet je propustio 15:40 na servisu protivnika i ispustio svoj servis pa se našao u 3:1 zaostatku, ali onda napokon na prednosti u petom gemu probija tu barijeru između break lopte i oduzimanja servisa pa do kraja seta radi još jedan break za 6:4 i izjednačenje.

Skoro pa nevjerojatno, ali i treći set je krenuo jako slično. Opet Marin ima 15:40, opet to propušta, a break za 2:1 odmah prosipa s dva neiskorištena servis gema pa je Garin na rubu pobjede s 4:2.

Čilić je i na to našao odgovor, uzeo je break odmah za 4:3, ali je na svoj posljednjem servis gemu u desetoj igri ostao bez poena i Čileanac je ipak nakon velike borbe u tri sata i tri seta izborio četvrtfinale.

Meč su obilježili slabi servisi sa 62 posto na jednoj, a 51 posto ubačenog prvog servisa na Marinovoj strani, a ukupno je bilo dvostruko više duplih grešaka (osam) od aseva. Rezultat svega je ukupno 35 break lopti u meču, od kojih je Garin iskoristio 6/15, a Marin tek 4/20 i tu je bila razlika.

Garin će u četvrtfinalu na drugog nositelja, Nijemca Alexandera Zvereva koji je u dva seta svladao Alexa De Minaura.

Masters Rim, osmina finala:
Cristian Garin (Čile) - Marin Čilić (Hrvatska) 6:3, 4:6, 6:4

FOTO: EPA/FABIO FRUSTACI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!