Nogomet

Dalić pozvao četvoricu debitanata za početak Lige nacija

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.05.2022.
Dalić pozvao četvoricu debitanata za početak Lige nacija
Foto: FaH

Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis igrača na koje računa na početku Lige nacija, za četiri susreta koja očekuju hrvatsku reprezentaciju u lipnju. Nediljko Labrović, Martin Erlić, Josip Šutalo i Petar Musa pozvani su u reprezentaciju...

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom su dvije domaće i dvije gostujuće utakmice u Ligi nacija, a izbornik Zlatko Dalić odredio je igrače za te dvoboje.

Dalić je pozvao i nekoliko debitanata pa je tako u konkurenciji vratara i Nediljko Labrović iz Rijeke, među braničima su prvi put pozvani Martin Erlić iz Spezije i Josip Stanišić iz Dinama dok je novi napadač Petar Musa iz Boaviste.

Očekivalo se da bi poziv u reprezentaciju mogao dobiti i Filip Krovinović, ali on je na pretpozivu te će na debi pričekati i uskočiti po potrebi ako bude kakvih ozljeda. Također, na pretpozivu je i Mario Vušković.

Nema Dejana Lovrena koji je već duže vrijeme van kadra, a niti Duje Ćaleta-Car neće biti na raspolaganju za prvu utakmicu zbog svadbe.

Ponovno se spominjalo ime , ali on je tek krajem sezone odigrao neke dobre utakmice i nije pokazao kontinuitet.

Hrvatsku očekuju utakmice protiv Austrije u Osijeku 3. lipnja, Francuske u Splitu 6. lipnja, Danske u Kopenhagenu 10. lipnja te Francuske u Parizu 13. lipnja.

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Obrana: Domagoj Vida, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Marin Pongračić, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Mislav Oršić, Marko Livaja, Ante Budimir, Petar Musa

Pretpozivi: Luka Ivanušec, Mile Škorić, Ivo Grbić, Nikola Moro, Filip Krovinović, Mario Vušković

FOTO: HINA/Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!