Nogomet

Musa: 'Poziv je ostvarenje dječačkog sna, o transferu ne smijem dok Benfica ne objavi'

Matej Kačan • utorak, 17.05.2022.
Musa: 'Poziv je ostvarenje dječačkog sna, o transferu ne smijem dok Benfica ne objavi'
Foto: Kristijan Komarica

Novi napadač hrvatske reprezentacije Petar Musa progovorio je o svojim osjećajima nakon prvog poziva u A vrstu, a spomenuo je i vjerojatno skori transfer u Benficu...

Veliko iznenađenje na popisu izbornika Dalića za ljetni dio Lige nacija svakako je Petar Musa. 23-godišnji napadač Slavije Prag koji je igrao na posudbi u Boavisti upisat će svoje prve nastupe za seniorsku vrstu, a bliži se i transfer karijere.

"Nazvali su me iz Hrvatskog nogometnog saveza i rekli mi da sam na popisu izbornika Zlatka Dalića za dolazeće reprezentativne akcije. Presretan sam, to je ostvarenje dječačkih snova i jedva čekam okupljanje. Odlazim na kraći odmor, ali nema mirovanja, svakodnevno ću trenirati, kako bih na reprezentativno okupljanje došao spreman. Želim se izborniku pokazati u najboljem svjetlu, prepun sam samopouzdanja, vidjet ćemo kako će se sve odvijati. Uglavnom, dat ću apsolutno sve od sebe kako bih izborio mjesto u momčadi", rekao je za Sportske novosti.

Osim poziva, sjajne igre u portugalskoj ligi zavrijedile su mu interes velike Benfice. Nakon 11 pogodaka i tri asistencije u 27 utakmica, priča se da je sve gotovo.

"Iako su portugalski mediji objavili da je sve gotovo, ne smijem ništa govoriti o toj temi, sve dok Benfica službeno ne objavi da je transfer realiziran", rekao je.

Malo tko je mogao znati da će se u jednoj sezoni sve odviti tako idealno.

"Iskreno, uvijek sam optimističan i ispred sebe postavljam ciljeve koje želim ispuniti. Samouvjeren sam, nikad ne odustajem, ali doista nisam mogao ni maštati da ću na kraju sezone biti pozvan u A selekciju svoje zemlje, kao i da sam pred potpisom ugovora s jednim od najvećih europskih klubova! Ovo mi je svakako najbolja sezona u karijeri, isplatio se uloženi trud i sve mi je ovo poticaj za još veći rad, postavit ću ispred sebe još više ciljeve", zaključio je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!