Košarka

Održana lutrija za NBA draft, Magic dobio prvi izbor

Matej Kačan • srijeda, 18.05.2022.
Održana lutrija za NBA draft, Magic dobio prvi izbor

Orlando Magic po treći put u svojoj povijesti imat će prvi izbor NBA drafta. Na sinoćnjoj lutriji kuglice su se smilovale Orlandu, a drugi će birati Thunder...

Uoči novog NBA drafta koji tradicionalno označava početak priprema za novu NBA sezonu, održana je i lutrija kojom se odredio redoslijed kojim će se birati na draftu. Kuglice su pomilovale Orlando Magic.

Momčad s Floride birat će prva, dok će drugi birati Oklahoma City Thunder, momčad koja u prvoj rundi ima čak tri izbora. Uz drugi, Thunder ima i 12. te 30. izbor.

Prvih pet zaokružuju Houstin, Sacramento i Detroit, koji je prošle godine potrošio prvi izbor na Cadea Cunninghama. Slijede Indiana, Portland, NO Pelicansi - koji su izbor dobili od Lakersa još od razmjene za Anthonyja Davisa, te Spursi i Wizardsi.

Favorit da bude prvi izbor drafta je Jabari Smith sa sveučilišta Auburn, a dobro kotiraju još i Chet Holmgren, Paolo Banchero, Jaden Ivey i Shaedon Sharpe.

Bit će ovo treći put da Magic ima prvi izbor i dosad nije griješio. 1993. momčad je uzela Chrisa Webbera kojeg je odmah razmijenila za Pennyja Hardawaya i dodatne izbore, a Hardaway je izrastao u jednu od legendi kluba. 2004. izabran je Dwight Howard, čovjek koji je na kraju vodio Magic i do posljednjeg finala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!