Nogomet

Tomić: 'Znamo kako protiv Hajduka, dobili smo na Maksimiru i protiv Osijeka i to treba zaokružiti'

Matej Kačan • ponedjeljak, 23.05.2022.
Tomić: 'Znamo kako protiv Hajduka, dobili smo na Maksimiru i protiv Osijeka i to treba zaokružiti'
Foto: FaH

Gostujući na Hrvatskom radiju Rijeka, trener nogometaša Rijeke Goran Tomić osvrnuo se na minulu ligašku sezonu te je najavio i finale Kupa na Poljudu...

Nakon kraja ligaške sezone za Rijeku, a prije polufinala Kupa, trener nogometaša Rijeke Goran Tomić osvrnuo se na odigranu sezonu. Isto tako je podijelio i svoja očekivanja od finala za emisiju "Pod stijenama Kantride" Hrvatskog radija.

"Na kraju kad se podvuče crta, tamo ste gdje ste i zaslužili biti. Bili smo prvi na zimu, no u drugom dijelu smo potonuli. Kad gledamo Rijeku u odnosu na prošlu sezonu, sigurno je to lošiji plasman, no ove godine u odnosu na prošlu imamo i četiri boda više osvojena i više pobjeda i više postignutih golova. Recimo, prije dvije godine 65 bodova je bilo dovoljno za biti drugi, jednostavno, konkurencija je izrazito ojačala i rekao bih da je to glavni razlog četvrtog mjesta", secirao je sezonu Tomić.

Za Rijeku ostala je jedna velika utakmica, ona protiv Hajduka na Poljudu gdje je Rijeka već pokazala da itekako zna igrati.

"Dvaput smo igrali na Poljudu, dvaput smo ih pobijedili. Moramo biti koncentrirani, odgovorni, strpljivi, hrabri, igrati naš nogomet… Puno toga se treba poklopiti da to bude jedna prava večer", kazao je.

Rijeka je ove sezone imala težak put do finala i to želi zaokružiti za istinski jak trofej koji bi onda došao preko Hajduka, Dinama i Osijeka.

"Igramo protiv izuzetno jakog protivnika, na njihovom terenu, ali ova Rijeka može, i to je pokazala. Mi smo jedina ekipa koja ih je ove godine dvaput pobijedila, tako da s te strane sigurno imamo svoju snagu da uzmemo taj trofej. Znamo kako igrati protiv Hajduka, i ako niste dovoljno koncentrirani i ne pomažete jedan drugome, protiv tako kvalitetnih igrača morate biti na vrhuncu svega da biste ih pobijedili. Moramo biti spremni, ne smije nas ništa iznenaditi. Ove je godine put u finale za Rijeku bio najteži, dobili smo Dinamo u Maksimiru i doma Osijek, sad je red da to zaokružimo na Poljudu", zaključio je.

FOTO: HINA/Miljenko Klepac

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!