Košarka

Butler: 'Koljeno nije izlika za moju igru, moram biti bolji'

Matej Kačan • utorak, 24.05.2022.
Butler: 'Koljeno nije izlika za moju igru, moram biti bolji'
Foto: EPA

Najboolji igrač Miami Heata Jimy Butler osvrnuo se na sovju očajnu igru u četvrtoj utakmici finala Istoka, a naglasio je da izvedba nema veze s ozljedom koljena...

Miami Heat doživio je teško prizemljenje u četvrtoj utakmici finala Istoka protiv Bostona, a usput je u porazu porušio nekoliko negativnih napadačkih rekorda franšize. Jedan od onih koji su odigrali očajno bio je Jimmy Butler.

Prva zvijezda Heata vratila se u početnu petorku nakon ozljede koljena i napuštanja treće utakmice, ali čini se da bi bilo bolje da je Butler odmorio jer iz igre je šutirao tek 3/14 za šest poena. Ipak, Butler inzistira da igra nema veze s ozljedom.

"Dobro sam, ali nema izlike za to kako sam odigrao. Koljeno nema ništa s mojom igrom, jednostavno se moram popraviti. Bit ću bolji, nisam pretjerano zabrinut zbog koljena", rekao je nakon utakmice.

Heat je odigrao očajno, a zajednički nazivnik izjava aktera sa strane Miamija je da su ozljede dio sporta i da se usprkos njima mora odigrati bolje.

"Moramo ostati pri iznimno jednostavnoj igri. Kad god to učinimo, odigramo dobro. No, kad god netko pokuša sam biti heroj, upadamo u nevolje, gubimo lopte ili uzimamo loše šuteve. Moramo sve raditi zajedno, kao što smo to činili cijele godine. Odgovornost je na meni, Kyleu i Bamu da se za to i pobrinemo", rekao je.

Prozvani Bam Adebayo se slaže i ne nalazi izlike.

"Ozljede su dio ovoga, dio doigravanja. Morate se prilagoditi, a mi smo jedna od ekipa koja je imala mnogo ozljeda kroz sezonu i naučili smo kako pobjeđivati uz to. Neki su van stroja, neki igraju pola utakmice, a neki 20 minuta. Sve ovisi", rekao je Adebayo.

FOTO: EPA/Rhona Wise

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!